Vesti

ELVIS PRESLY NA NAČIN ,,TENNESSEE WANKERS“ – A U KUGLAŠU!

today7. februara 2022.

Background

Tennessee Wankers, autori jedinstvenog projekta „Elvis Connection“, nastupiće prvi put u Kuglašu 11.februara od 21,00h.

Ideja projekta „Elvis Connection“ bila je da se snime pesme koje je Elvis Prisli izvodio u svojoj ranoj fazi, primenjujući estetiku Sema Filipsa sa kojim je Prisli u tom periodu sarađivao. Bend Tennessee Wankers želeo je da tokom snimanja upotrebi prednosti moderne tehnologije koja u vreme čuvenog Sun Records studija nije postojala.

Postavka je bila starinska – tri akustična instrumenta i vokali, odsvirano i otpevano uživo, u istoj prostoriji. Digitalni način snimanja je obezbedio bogatiju zvučnu sliku od one koju je pedesetih godina prošlog veka zabeležila legendarna RCA radijska konzola iz Sun studija. Ovaj način snimanja daje toplinu i nezamenljivu dinamiku.

Izdanje „Elvis Connection“ grupe Tennessee Wankers dostupno je na svim relevantnim digitalnim platformama.

– Nijedna pesma nije u potpunosti verna originalnom aranžmanu. Neke su bliže, neke dalje u zavisnosti gde nas je koja pesma “vukla”, ili šta se članovima grupe ukazivalo kao prilika da se obogati idejama koje su se razvile tokom 75 godina od kada je ovaj materijal prvi put snimljen – kaže je Jovandeka, gitarista benda Tennessee Wankers.

Album je nastao kao rezultat obožavanja muzike Elvisa Prislija, u nadi da će deo tog uživanja biti prenet na ljubitelje njegovih ranih radova, koji su utrli put muzičkom žanru, kasnije nazvanom rokabili.

Članovi benda Tennessee Wankers su vokal Nikola Dragović Nick Drag (Havana Wisper, Vampiri, Honky Tonk Klan), gitarista Saša Jovanović Jovandeka (Čikine Bombone / PSI) i Andreja Milošević koji svira kontrabas (Čikine Bombone).

Žurka počinje od 20,00h sati, a svirka od 21,00h. Muziku pušta Dj Wolfman. Ulaznice će na ulazu u klub koštati 300 dinara.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,THE SMILE“ POČINJE EVROPSKU TURNEJU U ZAGREBU

The Smile je nova engleska grupa koju čini trojac Thom Yorke, Jonny Greenwood, iz grupe Radiohead i Tom Skinner, bubnjar grupe Sons Of Kemet. Grupa je osnovana tokom pandemije, a prvi nastup bio je u maju prošle godine u koncertnom videu "Live at Worthy Farm" koji je bio neočekivano iznenađenje publici i deo livestream događaja Glastonbury Festivala. Ove godine 16. maja, bend The Smile počinje svoju Evropsku turneju i to […]

today4. februara 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA