Vesti

SVETSKI DAN MUZIKE NA ZIDIĆU DOMA OMLADINE BEOGRADA!

today20. jun 2024.

Background

Dom omladine Beograda, tradicionalno, počinje letnju koncertnu sezonu 21. juna, na Svetski dan muzike. Tako će biti i ove godine: nastupom benda Stonehenge u 20h počinje 12. ciklus popularnih Koncerata na Zidiću, ali posetioce na Platou Milana Mladenovića i tokom dana očekuje bogat program koji DOB priprema u saradnji Rock Radiom.

Svetski dan muzike, 21. jun, na dan letnjeg solsticija, obeležava se u 120 zemalja sveta nastupima profesionalaca i amatera na ulicama, trgovima, u parkovima, dvorištima – u slavu raznolikosti muzičkih izraza.

Početak leta obeležiće i početak novog poglavlja strateškog partnerstva Doma omladine Beograda i Rock Radija, koji zajednički rade na misiji promocije i podrške ne samo kvalitetne rok muzike, već muzike i kulture uopšte.

Svetski dan muzike, 21. jun, Rock Radio i Dom omladine Beograda proslaviće na Zidiću, na Platou Milana Mladenovića, u društvu brojnih gostiju, slučajnih prolaznika i gradskih namernika.

Postala je već tradicija da Rock Radio na najveći praznik muzike u godini izađe iz studija na ulicu, među Beograđane i goste glavnog grada – među ljude koji muziku doživljavaju punim srcem i koji joj dopuštaju da ih oplemenjuje. Zato ove godine upućuju jednostavan poziv: AJMO NAPOLJE!

„Ajmo napolje! Ajmo da sviramo, pevamo, družimo se. Ajde da upoznatepoznate: svirače, pevače, ulične zabavljače i rockradijsko kuče (Čoko se viče)! Na Svetski dan muzike Rock Radio iz studija izlazi u svet. Jer vi ste naš svet, a mi vaš saundtrek! Pridružite nam se 21. juna 2024. u 12:00 na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, da zajedno obeležimo najvažniji praznik u godini: Svetski dan muzike“, poručuju iz Rock Radija.

,,Muzika je najvažnija sila univerzuma” govorio je Vangelis. Sila će i biti s nama, na Zidiću ispred Doma omladine Beograda 21. juna od 12 do 14 časova. Prognoza kaže da biće vruće, a ekipa se potrudila da  bude još vrelije: uz svirku Turbo Trans Turista, performans Ilije Babića, uličnog svirača, koji ima supermoć da od svakog predmeta stvori udaraljku, nastup benda Prve beogradske gimnazije, grupe Mungosi, ali i svirku voditelja Rock Radija. Za posetioce će biti obezbeđeni i pokloni: Rock Radio majice, šolje, torbe, flašice, široki osmesi i topli zagrljaji! Vidimo se na Zidiću!

FOTO: Promo materijal

U petak, 21. juna, Dom omladine Beograda i Rock Radio neće samo zajedničkim snagama obeležiti Svetski dan muzike, već će proslaviti dolazak novog leta i nove sezone Koncerata na Zidiću.

Koncerti na Zidiću, popularni letnji program Doma omladine Beograda, ušli su uveliko u drugu deceniju postojanja! Dvanaesta sezona na Platou Milana Mladenovića i ove godine ponudiće Beograđanima i gostima našeg glavnog grada neka nova muzička otkrića, ali i dobro poznate izvođače, potvrđujući zašto je Zidić nezaobilazna gradska letnja lokacija sa omiljenom muzičkom ponudom!

Dvanaestu sezonu 21. juna u 20h otvara Stonehenge, energični tinejdžerski rok sastav iz Sombora, koji donosi svežinu u izvođenju komercijalne forme rok muzike, u kojoj se susreću tečnost i melodičnost muzičkog izraza sa savremenim tinejdžerskim temama, predstavljenim kroz tekstove o ljubavi i izazovima svojstvenim tom dobu. Njihova izuzetna muzička veština, iznad očekivane za momke njihovog uzrasta, oduševljava publiku koja dolazi na njihove pažljivo osmišljene performanse. I pored toga što ne kriju da njihova muzika teži ka komercijalnosti, naglašavaju važnost tehničke savršenosti i dobrog rok zvuka bez primesa negacije sopstvene stvarnosti, već upravo ukazujući na duh optimizma i spremnosti na veličanje normalnog u svakodnevnom životu ispunjenom pozitivnom energijom.

Stonehenge semože pohvaliti nastupima pred brojnom publikom, kako u klubovima tako i na otvorenim prostorima. Momci gaje poštovanje prema tradicionalno potvrđenim rok standardima, ali se sa još većom pažnjom usresređuju na rad na sopstvenim kompozicijama uz punu podršku okoline, inspirisani muzičkim obrazovanjem koje dobijaju u lokalnoj srednjoj muzičkoj školi. Najveći kvalitet ovog mlađanog sastava su nastupi uživo, na kojima do izražaja dolazi entuzijazam kojim plene.

Bili su učesnici Bunt Rock festivala 2023, godine, nastupali su kao predgrupa rok sastavima Riblja Čorba, Valentino i Bjesovi, a održali su i brojne solo nastupe i zajedničke koncerte.

Članovi benda su: Vuk Stojisavljević – gitara i vokal, 16 godina; Sabolč Kiš – bas gitara, 17 godina i Aleksandar Kovačev – bubanj, 15 godina.

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U dvanaestoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

PODGORIČKA ČETVORKA VRPCA OBJAVILA EP ,,NE SPOTIČI SAN“

Crnogorski alt-rock bend Vrpca, poznat po energičnim nastupima i društveno angažovanim tekstovima, nakon singla ,,Grad" objavljenog krajem maja ove godine, predstavlja nam danas EP “Ne spotiči san” - tri godine nakon njihovog prvog albuma “Oko Sfere” (Stivi Music)   photo: Nikola Kalezić   ,,San ne prestaje, sam život ga inspiriše i napaja.” – kaže Braco Subotić pevač i tekstopisac Vrpca iz Crne Gore, benda koji se se od prvog albuma, […]

today20. jun 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA