Vesti

,,SVETLOST ZELENA“ JE MAGIČNI, NOVI, VIDEO SINGL JASMINE TODOROVIĆ

today21. septembar 2023.

Background

Jasmina Todorović predstavlja novu poetsko-muzičko-vizuelnu odu prirodi ,,Svetlost zelena“. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu, a video autorke Pauline Maron pogledajte na YouTube-u:

,,U šumi umor nestaje, dolazi snaga, i mi je hoćemo, ali ne ide tek tako. Snaga traži žrtvu, odricanje od tvrdoće asfalta i preračunavanja svega živog i neživog u novcu. Dok smo mi u pregovorima sa prirodom, svetlost prolazi kroz lišće, postaje zelena i izgleda čarobno kao nada“, objašnjava hemiju pesme Jasmina Todorović.

FOTO: Stefan Vacić

Pesmu prati video Pauline Maron (Marron) koja u svom radu, između ostalog, nastoji da isprati unutrašnje pokrete i izrazi ih. Ideja od koje se pošlo je bila vizualizovati pokrete glasa i zvuka. Iskorakom iz bukvalnosti i time što je odabrala biljku koju ćemo pre sresti u dvorištu nego u šumi, dodala je poseban sloj pesmi: Mi u gradovima smo toliko gladni zelenila, da snagu nalazimo i u saksijama i žardinjerama.

Jasmina Todorović je pesnikinja, pevačica i autorka koja je pažnju na sebe skrenula pesmama koje su izabrane za Femixeta kompilacije (9, 10, 11). Iako su u njenom izražaju ključni glas i poezija, očigledno je da je i kao muzičarka i producentkinja značajno napredovala i čini se da sada njene pesme ovlaš dodirnu i svetove Fajst, Bjork ili Kejt Buš (Feist, Björk, Kate Bush). I ova pesma nastala je u saradnji sa producentom Dejanom Tomkom, koji je bio zadužen za snimanje, miks i master.

Od oktobra 2020. do danas Jasmina objavila je četiri pesme – ,,Zemlja diše“, ,,Telo (Ulica od sna)“, ,,Glas planine“ i sada ,,Svetlost zelena“ – a svaka je bila značajni korak napred za autorku koja je na početku pete decenije života objavila svoju prvu pesmu.

FOTO: Screenshot

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

BESPLATNA ROK SVIRKA U PARKU U BREGALNIČKOJ

Beograd Bašta u Bregalničnoj ulici nekada je bila otvoreni bioskop koji je bio poznat „u kraju“ po okupljanju Beograđana željnih druženja i umetnosti. Preko 40 godina, na ovom prostoru nije bilo nikakvih (kulturnih) dešavanja. „Rešili smo da napravimo ’komšijsku’svirku, za ljude sa Zvezdare i sve zainteresovane, da malo oživimo ovaj prostor za koji nas vežu mnoga lepa sećanja“ kaže ekipa koja organizuje koncert i dodaje da veliku zahvalnost u ovom […]

today21. septembar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA