Vesti

SVE JOJ JE PROBLEM! SAJSI MC IMA NOVI SPOT

today14. april 2022.

Background

Četiri godine nakon poslednjeg studijskog albuma, Sajsi MC objavila je novi singl i spot pod nazivom „Sve mi je problem“ kojim najavljuje i novi album za maj ove godine.

Poznata po svom eksperimentisanju sa muzičkim stilovima i formama ovoga puta se udružila sa muzičkim producentom Thicc boi, koji je deo novosadske rep grupacije Klika.

Kako reperka dodaje, Thicc boi je producent polovine pesama sa predstojećeg albuma, što ukazuje da možemo da očekujemo vrlo reperski stil istog. Deluje kao da je Sajsi MC odlučila da učvrsti svoje rep nasleđe i podseti nas na svoju vrlo konciznu i žustru stranu, koja ističe burnu emociju kroz refren „sve mi je problem i ja sam problem svima“.

Vizuelni identitet, predstavljen kroz omot singla i video spota, sugeriše na Sajsi kao neku svakodnevnu tj. noćnu superherojku ili pak, antiherojku koja ide kroz noć pokušavajući da vodi svoju borbu, jasno se distancirajući od svih, što nam je već naznačila u tekstu. Estetika sirovog snimka i ekspresija rep autorke, ovekovečena je VHS kasetama i ručnom kamerom kojom je rukovodio Aleksandar Anđelković, čime dobijamo dokumentarnu percepciju i putovanje kroz Beograd, sve vreme kretajući se na ivici javnog reda i mira.

Sajsi još dodaje: ,,Izuzetno mi je važno da dam tu perspektivu emocije koja nije ni nužno pozitivna ni negativna. Ona postoji, i sve može da mi predstavlja problem kao što sam i ja nekome u trenutku problem. Ne samo ja, nego svi mi. Istina je da ja često umem da izađem i šetam ulicama grada kada se baš tako osećam, samo naravno nisam u kostimu heroine i ne ponašam se kao mali vandal, ali to je to i baš smo to hteli da prikažemo, da smo svi i heroji i antiheroji. Hvala veliko kući Lampshade Media i mojoj ekipi koja je pomogla da započnemo novo muzičko poglavlje, a album stiže već u maju“.

 

Foto: Lampshade Media promo

 

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

KLINIKA DENISA KATANECA PREDSTAVLJA ,,VAMPIRE“

Nakon uspešnog prvenca ,,Jada Jada", Klinika Denisa Kataneca predstavlja novo poglavlje i uvodi nas u svet novog albuma singlom i spotom ,,Vampiri"! Pesma je nastala odmah nakon snimljenog albuma „Jada Jada“. Zajedno sa još jednom pesmom, koncertnim favoritom ,,Srećko iz zemlje trećeg svijeta" predstavlja razigraniji i poletniji zvuk Klinike sa inače nešto mračnijeg budućeg albuma. https://www.youtube.com/watch?v=tRTMqJ_4lE4 „Spot je sniman u Varaždinu i Koprivnici, a snimao, režirao i montirao ga je […]

today14. april 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA