Vesti

SUBASOBA STIŽE I ZA BEOGRAD, NA KONTAKT23

today27. februar 2023.

Background

Interaktivna instalacija SUBAsoba će biti na #Kontakt23 21 – 25. marta 2023. u izložbenom prostoru KULA (Cetinjska 15), a ulaz je slobodan!

Interaktivna instalacija SUBAsoba koja je 2022. izazvala veliko interesovanje u Novom Sadu, predstaviće se Beograđanima. Stvaralaštvo Mitra Subotića Sube, muzičara, kompozitora i producenta biće proslavljeno u neobičnom izložbenom prostoru Kula u Cetinjskoj 15.
Instalacija će biti postavljena kao prateći program Kontakt muzičke konferencije, showcase-a i festivala od 21. do 25. marta 2023.

FOTO: Promo materijal / Rex Ilusivii / Mitar Subotić

Kao producent i kompozitor Suba je uneo novi zvuk u savremenu muziku tadašnje Jugoslavije, kao i u muziku Brazila. Svojim stvaralaštvom ostavio je ogroman trag u obe zemlje, a put ka svetskoj slavi tragično je prekinut 1999. godine u Sao Paolu. Muzika koju je Suba stvarao bila je ispred svog vremena, tako da ona danas, nakon više od tri decenije, potpuno korespondira sa aktuelnim muzičkim pravcima. Sarađivao je sa najvažnijim autorima jugoslovenske muzike poput Milana Mladenovića i mnogim brazilskim muzičarima među kojima je i Bebel Gilberto.

Instalaciju čini prožimanje različitih formata u prostoru Kule u Cetinjskoj 15, uz prateći muzički program koji će se tokom trajanja izložbe organizovati u Anti Shop Elektropioniru, na istoj adresi. Očekuje nas izložba, zvučna instalacija, razgovori, predstavljanje novih izdanja, predavanja, projekcije video radova, džem sešni, nastupi DJ Brke i Vladimira Ivkovića

FOTO: Promo materijal, Suba soba 1

U okviru izložbe biće:
– postavljena zvučna instalacija Dreambird – (autori Mitar Subotić Suba i Goran Vejvoda);
– predstavljen novi dupli vinil Dreambird i novi CD SUBA:NOVI SAD;
– o Subi će govoriti njegovi bliski saradnici, muzičari i muzički kritičari sa ovih prostora i iz sveta. Predavanja o Subinoj muzici održaće muzikolog Milan Milojković i izdavač i kurator Vladimir Ivković.

Izložba koju čine fotografije, dokumenti, muzički instrumenti i drugi artefakti iz Subinog života nastala je u produkciji Fondacije Mitar Subotić Suba. Urednice programa su Vera Kopicl i Branka Parlić, kustoskinja izložbe je Bosiljka Zirojević Lečić, a producenti su Igor Lečić i Ivan Fece.

———————–
Kontakt konferencija, showcase i festival održaće se sedmi put u Beogradu. #Kontakt23 očekuje nas od 23. do 25. marta 2023. u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

#Kontakt23 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave.

 

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

MITSKO BIĆE I KINESKI RESTORAN PREDSTAVLJAJU NOVI VIDEO SPOT ZA PESMU ,,DALEKO“

Mitsko Biće i Kineski Restoran predstavljaju video spot za četvrtu numeru ,,Daleko”! Jovan Ilić, koji se krije iza alijasa Mitsko Biće predstavlja već četvrti singl sa predstojećeg kolaborativnog EP izdanja. On je rođen u Beogradu 2001. godine, završio je Srednju školu za dizajn, a nakon toga upisuje Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon nastupanja u nekoliko bendova, 2020. godine osniva novi projekat pod nazivom Mitsko […]

today24. februar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA