Vesti

STIGAO JE PRVI ALBUM GRUPE DOBRA GENETIKA: ,,SIMPTOMI“

today30. maj 2024.

Background

STIGAO JE PRVI ALBUM GRUPE DOBRA GENETIKA !

“SIMPTOME” MOŽETE PROVERITI NA SVIM DIGITALNIM PLATFORMAMA

Bend iz Gornjeg Milanovca, Dobra genetika, upravo je objavio prvi, digitalni album, “Simptomi” (Menart Srbija). Album sadrži osam pesama čije tekstove, na srpskom i engleskom jeziku, većinski potpisuje frontwoman sastava, Milica Vukelić.

Album je snimljen na sceni novog Doma kulture KC Mija Aleksić” u Gornjem Milanovcu. Muziku su komponovali članovi benda, miks su zajedno uradili Jovan Tomić i Dobra genetika, dok je za mastering bio zadužen Saša Karabatak.

Album “Simptomi” , sa koga je do sada pušten istoimeni prvi singl, možete slušati na svim digitalnim platformama, putem linka

FOTO: Promo materijal / Cover

Bend Dobra Genetika nastao aprila 2019. godine i radi u sastavu: Ivan Kovačević (gitara), Slobodan Vuković (bas), Mirko Šćepanović (bubanj), Milica Vukelić (vokal).

Svoje muzičko iskustvo članovi benda Dobra genetika stekli su u bendovima:

Ivan KovačevićDoktor Zlikovac, Plišani Mališan, Bjesovi, Lijep Ljepši Najljepši;

Mirko ŠćepanovićDoktor Zlikovac, Plišani Mališan, Bjesovi, Morbid Cow;

Slobodan VukovićAnfas, Bijesovi, Koalicioni Sporazum, saradjivao sa bendovima Doktor Zlikovac, Magleni Uštap, Plišani Mališan;

Milica Vukelić: Doktor Zlikovac.

Svojim višedecenijskim sviračkim i autorskim iskustvom, kao i muzičkim afinitetima, ovaj kvartet je doprineo stvaranju novog, originalnog izraza u okviru benda Dobra genetika. Njihovu muziku je teško svrstati u određeni žanr, jer su pesme, iako objedinjene jedinstvenim rokenrol zvukom, stilski različite, i u njima se mogu prepoznati različiti muzički uticaji.

U želji da se na što kvalitetniji način predstave publici na različitim muzičkim manifestacijama u zemlji i regionu, ćlanovi benda Dobra genetika aktivno rade na novim pesmama i planiraju snimanje drugog albuma krajem 2024. godine, kako bi proširili svoj autorski repertoar.

Redosled pesama na albumu “Simptomi”

1.Simptomi

2.Calm me down

3.Rescue

4.Zbogom zašto

5.What is real

6.Savršeni pad

7.Fuck you

8.What I want

FOTO: Ana Maksimović

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NOVI SINGL GRUPE DETOUR ,,KAO PTICA LET“ NAJAVLJUJE NOVI ALBUM!

„Kao ptica let, moje misli putuju...Tamo gdje si ti, da te noću čuvaju…"   Stihovi su kojim Detour započinje svoj novi let, novo putovanje u nove materijale. Prvi singl „Kao ptica let“ sa njihovog nadolazećeg sedmog albuma, na prvu osvaja i uvo i srce. Tekstom posebno emotivni, ali ritmom letnje razigrani Detour još jednom pokazuju zašto su miljenici urbane publike. Autor pesme i frontman benda Nenad Borgudan iskreno kaže kako […]

today30. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA