Vesti

,,COLDPLAY“ I MUZIKA SFERA JE STIGLA – NOVI ALBUM JE TU!

today19. oktobra 2021.

Background

Nakon više meseci čekanja, 15. oktobra je objavljen deveti studijski album „Music Of The Spheres“ jednog od najvećih koncertnih bendova na planeti – Coldplay.

Po rečima članova benda proces snimanja albuma je bio relativno brz, a želeli su da pesme budu drugačije od onih melanholije koju je donelo predhodno izdanje „Everyday Life“ (2019).

Samim tim album je inspirisan sintetizovanim zvukom, ritam mašinama i muzikom iz osamdesetih godina prošlog veka. Shodno tome bend je ostvario saradnje sa aktuelnim pop zvezdanma poput BTS ili Selenom Gomez.

Frontmen grupe Chris Martin je sledio ideju da muziku svog benda izmesti van planete Zemlje. Bio je inspirisan muzikom imaginarnog benda koji svira u kantini svemirske stanice „Mos Eisley“ iz filmskog serijala „Star Wars“. Chris je zvukom albuma „Music Of The Spheres“ pokušao da dočara zamisao kako zvuče i izgledaju muzičari širom univerzuma“.

Zamisao je krunisana premijernim emitovanjem pesme „Higher Power“ u Inernacionalnoj svemirskoj stanici, a nadalje futurističkim video spotovima. Nakon fantastičnog uspeha pomenute pesme, naredni singl „My Universe“ koji je urađen zajedno sa K-pop atrakcijom BTS, debitovao je na mestu broj jedan Američke liste singlova. Samim tim Coldplay su postali prvi britanski bend kom je to pošlo za rukom!

Izlazak albuma „Music Of The Spheres“ prati nova pesma „Let Somebody Go“ koju su snimili zajedno sa Selenom Gomez:

Bend Coldplay je na svom zvaničnom sajtu objavio listu koncerata na svetskoj turneji „Music Of The Spheres World Tour“ koja počinje 2022. godine. Ona će biti realizovana u skladu sa osnovnim načelima zaštite životne sredine i sa manjim emitovanjem štetnih gasova u atmosferu, a za svaku prodatu kartu biće posađeno jedno drvo.

Novi album „Music Of The Spheres“ grupe Coldplay, na vinilu ili CD-u, možete naručiti u pretprodaji po povlašćenoj ceni na mascom.rs.

FOTO: Jmh _Coldplay

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BEND BOHEMIJA DONOSI BOJE U OVU JESEN SA PESMOM ,,LEVO OKO“

Niški sastav Bohemija predstavlja čistu magiju od pesme ,,Levo oko" i najavljuje treći studijski album ,,Putujemo", koji će biti objavljen do kraja jeseni za Pop Depresiju/Kišobran. ,,Levo oko" dostupno je na bandcamp-u i svim digitalnim platformama, a spot u režiji Vladimira Đorđevića pogledajte na YouTube-u. Singl ,,Levo oko" sniman je u studijima Krokodil u Pančevu i Šamarčina u Vrbasu, a toplina oba prostora i talenat snimatelja Petra Stevanovića i Roberta […]

today18. oktobra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA