Vesti

STIGAO JE ,,III“ – ODVAŽAN NOVI ALBUM POCKET PALME!

today28. septembar 2023.

Background

Čekanju je došao kraj jer je željno iščekivani novi album ,,III“ synth-pop trojke pocket palma (Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek) napokon ugledao svetlo dana! Reč je o do sada najodvažnijem studijskom albumu ovih novopečenih dobitnika Porina (u kategoriji Najboljeg elektronskog albuma za,,Atomi: Rework“). Popularni pocketi za,,III“ kažu da je svojevrstan povratak njihovim korenima: ,,Dosta smo zvukom odskočili od svega što smo za pocket palmu radili ranije, ali zapravo se vraćamo našim korenima. Zvuk je mnogo mračniji i mnogo više pop, ovaj album je ono što bi bio sledeći album Side Projecta, da nismo odlučili da pokrenemo pocket palmu.“ Kao i na prethodnim albumima ,,pocket palma“ i ,,atomi“, tako i na ,,III“ prevladavaju lični tekstovi ali je ,,tematika ovog puta manje ljubavna, iako i dalje mnogo pričamo o odnsima sa drugima, ali i odnosu sa nama samima“.

 

FOTO : pocket palma promo

 

pocket palma poznata je po svojoj posvećenosti, kako audio tako i u vizuelnom segmentu, dinamičnim live nastupima i besprekornoj produkciji, a da bi bi sve funkcionisalo najvažniji su odnosi unutar benda: ,,U pocket palmi nema pravila, svi radimo sve, ali produkcijom i izradom aranžmana se najviše bave Anja i Luka, dok Bruno uskače sa gitarskim deonicama.“ Do sada su sa albuma ,,III“ objavljeni singlovi ,,ne mogu biti kao oni“ i ,,kolor/vrijeme stoji“, a objavu albuma prati i singl ,,četiri zida“ za koji je snimljen spot koji ostavlja bez daha. ,,Radnjom ovog spota hteli smo da prikažemo paradoks usamljenosti i otuđenosti modernog, urbanog života. Anja, Luka i Bruno su stanovnici iste zgrade, arhitektura njihovih stanova je gotovo ista, no svako od njih, unutar svoja četiri zida prolazi kroz svoje probleme, a likovi (iako fizički blizu jedni drugima), emocionalno su nepovezani.“

 

Za ovaj je spot bilo mnogo pripremnih radnji, a kao inspiracija za radnju su mi (između ostalog) poslužile slike jednog od mojih najdražih slikara Edwarda Hoppera.,, Celu estetiku spota zaokružio je čarobnjak Dario Radusin koji je dočarao ulice i sobe u kojima, samo u ovom spotu, borave članovi pocket palme.“, ispričao je reditelj Benjamin Strike. Uoči objave albuma pocket palma je ,,III“ predstavila na preslušavanjima u zagrebačkoj Tvronici kulture i dan kasnije u beogradskom klubu DIM gde su se u velikom broju okupili njihovi obožavatelji, prijatelji, predstavnici medija i kolege muzičari. Reakcije na album su i više nego odlične, a čemu hype, sada može saznati i ostatak publike.

 

Album ,,III“ dostupan je na CD-u i vinylu te svim streaming platformama.

Fizička izdanja će se uskoro naći u prodaji u online prodavnici www.menart.rs kao i svim bolje opremljenim muzičkim prodavnicama.

 

 

 

 

COVER FOTO : pocket palma promo

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

NIKOLA KONTE, JOŠ JEDNOM NA BEOGRADSKOJ BINI, POVODOM NOVOG ALBUMA

Italijanski pionir esid (acid) džeza, Nikola Konte, donosi svoje najnovije muzičko izdanje - album ,"Umoja" - direktno u Beograd. U okviru koncertnog serijala Musicology Sessions, beogradska publika će imati priliku da čuje koncert ovog nesvakidašnjeg multiinstrumentaliste, kompozitora i disk džokeja, 29. septembra, u BitefArtCafe klubu. Osim uživanja u Konteovom muzičkom virtuozitetu, posebna gošća na ovom koncertu će biti naša flautistkinja i kompozitorka Milena Jančurić, koja je aktivno učestvovala u stvaranju […]

today26. septembar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA