Vesti

STIGAO JE ALBUM ,,MLAD I RADOSTAN“

today13. decembra 2021.

Background

Lidija Andonov i Andy Pavlov predstavljaju omaž muzici i autorima koji su stvarali u Jugoslaviji 80-ih godina prošlog veka u okviru albuma koji se zove ,,Mlad i Radostan“.

,,Naša ideja je bila da ispričamo priču o muzici, pesmama i autorima koji su svoje karijere
započinjali u periodu 80-ih godina u danas nepostojećoj državi, Jugoslaviji. Ovo je naša potreba da napravimo omaž jednoj muzičkoj civilizaciji i pesmama koje su obeležilie naše živote. Kada smo počeli da spremamo album, nekako nam je spontano došlo da odsviramo i neke novije numere autora iz tog vremena. Hteli smo da obgrlimo prošlost i napravimo most ka budućnosti. Zato i taj sufiks ,,Beyond” (Homage to Yugoslav Music from the 80s and Beyond)“ kaže Andy, a Lidija dodaje:

,,Želeli smo da se vratimo pesmama koje su nama bile jako važne u periodu odrastanja ali i
sazrevanja kao umetnika. Radeći na ovim pesmama sami a potom i sa Gregom, ponovo smo
otkrivali njihovu snagu i lepotu. Uvideli smo koliko one i danas mogu biti aktuelne, i kako imaju upravo one kvalitete koji nam danas nedostaju“.

Već najavljivani album Lidije Andonov i Andy Pavlov,,Mlad i Radostan” predstavlja svojevrstan omaž jugoslovenskoj muzici 80ih godina prošlog veka i objavljen je u digitalnom izdanju za izdavačku kuću ,,Sweet Sensation” (koju su početkom 2021. osnovali članovi grupe Sixth June i pijanista Andy Pavlov).

Upravo je istoimena pesma benda La strada,,Mlad i Radostan’’ inspiracija za naziv ovog albuma, za koji je značajan doprinos dao američki kontrabasista Greg Koen (Greg Cohen) koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa muzičarima kao što su Lori Anderson (Laurie Andreson), Tom Veits (Tom Waits), Džon Zorn (John Zorn ) i Dejvid Birn (David Byrne). Snimatelj albuma je Andrej Mladenović (Down There Studio).

,,Mlad i Radostan” je album koji sadrži pesme za glas, klavir i kontrabas bendova koji su obeležili ovo vreme:

La Strada, U Škripcu, EKV, Vlada Divljan, Električni Orgazam, Darko Rundek, Videosex, Paraf, Zana, Bajaga i Instruktori.

Tokom 2022. godine, očekuje nas i fizičko, vinilno izdanje albuma!

Album čine pesme:
Mlad i Radostan (La Strada), Siđi do reke (U Škripcu), Zid (EKV), Moj Grad (Vlada Divljan Old Stars Band), Malena (Videosex), Željko (Paraf), Odnesi me (Vlada Divljan Old Stars Band), Znak (Rundek Cargo Trio), Vejte snegovi (Zana), Plavi Safir (Bajaga I Instruktori), Tonemo (EKV), Krokodili dolaze (Električni orgazam).

FOTO: Vuk Vidor

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,POP DEPRESIJA“ DOČEKUJE NOVU GODINU SA NOVIM IZDANJIMA

Pop Depresija i Kišobran su predstavili treći studijski album grupe Bohemija ,,Putujemo”. Uz singl ,,Levo oko” na albumu nalazi se još sedam pesama – naslovna tema, ,,Prsla sam”, ,,Moje misli su oprezne”, ,,Sidro”, ,,Što sam lud”, ,,Revolveraš” i ,,Znam da nije lako”. ,,Pevač i gitarista Bohemije Janko Džambas ovo putovanje zamislio je i kao odlazak na egzotične destinacije, ali i kao ,,putovanje bez pomeranja” ili ronjenje na dah u sopstvene […]

today13. decembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA