Vesti

STEVANS U SRBIJU STIŽU SA NOVIM SINGLOM ,,EVIDEMMENT“!

today9. februar 2023.

Background

Švajcarska grupa STEVANS pred tri zakazana koncerta u Srbiji predstavlja novi singl – „Evidemment“.

Ovaj interesantan naslov potiče od mašte današnjice i nostalgije za prošlim vremenima, zapravo o putovanju kroz vreme. Stevans su video za pesmu „Evidemment“ snimili u jednom srednjevekovnom dvorcu gde glavni lik putuje kroz vreme u automobilu iz filma „Povratak u budućnost“, čuvenom DeLoreanu! Čak su i tablice usklađene: „NE 261085“ odgovara datumu pojavljivanja prvog dela filma – 26.10.1985!

Video je dostupan na linku: https://vimeo.com/791962252/f1ed28809c

Neće putovati kroz vreme da bi u februaru stigli i prvi put u Srbiju! Prvi koncert njihove mini turneje zakazan je za 9. februar u Punk Rock Cafeu u Smederevskoj Palanci, dan kasnije, 10. februara sviraće u zemunskom klubu Fest, a 11. februara nastupaju u Novom Sadu, u SKCNS Fabrici.

FOTO: Promo materijal

STEVANS će ovom prilikom prvi put nastupiti u Srbiji ali ovo nije njihov prvi susret sa našom zemljom. Naime, frontmen benda, Yvan Franel i njegov brat rođeni su u Beogradu, a roditelji su im dali druga imena: Milenko i Stevan.

Bend STEVANS je fuzija Evrope (Yvan Franel / Zeela) i Amerike (Yann Secrest). Za 4 albuma, ovaj evropski pop bend uspeo je da ostavi traga na muzičkoj sceni, između ostalog svirajući pre bendova Coldplay, Deep Purple i Snow Patrol. Nastupali su širom sveta na nekim od najprestižnijih bina i festivala u Londonu, Njujorku, Parizu, Vijetnamu, Kini, Južnoj Americi, a u Švajcarskoj su bili deo Paleo festivala kao i Montreux Jazz Festivala. Pesme su im inspirisane gruvom, soulom, elektro popom i modernom muzikom. Retko elektronska muzika zvuči toliko organski i živo, kao u njihovom slučaju.

„Sviraćemo vam odlične pesme koje su kombinacija modernog indi roka sa ozbiljnom dozom disko zvuka osamdesetih, a koje zajedno čine „keči“ synth-pop zvuk koji podiže atmosferu! ZAPLESAĆEŠ sa nama!“ poručuju momci iz benda STEVANS.

Na koncertu u Novom Sadu, STEVANS će svirati zajedno za novosadskom grupom GIFT.

Ulaznice za koncerte biće dostupne na ulazu, pred svaki koncert. Ulaznice za svirku u Punk Rock Cafeu koštaće 400 dinara, dok je cena ulaznica za nastupe u klubu Fest u Zemunu i u SKCNS Fabrici 500 dinara.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NAPRAVI ROCK MY VALENTINE PLEJLISTU I OSVOJI MIRISNE NAGRADE

Opiši vašu ljubav kroz 5 najlepših ili najšašavijih ljubavnih pesama i iznenadi osobu u koju si zaljubljen! Dobro razmisli koje su to pesme, poređaj ih redosledom kojim želiš da idu i pošalji nam tvoju Rock My Valentine plejlistu. Budite spremni svakog trenutka na poziv, jer ako te Rock Radio kupidon bocne svojom strelicom tvoju poruku za tvoju ljubav će čuti ceo svet, a bićeš i urednik plejliste u specijalu koji […]

today8. februar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA