Vesti

STEFAN NEMANJA OBJAVIO ANGAŽOVANI VIDEO SPOT ZAPESMU ,,KO SAM JA“

today6. oktobar 2023.

Background

Muzičari Stefan Kovačević i Nemanja Savić, udruženi u rok bend „Stefan Nemanja“ predstavili su publici još jednu ekranizaciju pesme sa njihovog albuma prvenca , ovoga puta za vrlo angažovanu numeru „Ko sam ja“.

„Pesma i spot dočaravaju preispitivanja mnogih koje opsedaju teške misli, koji vode unutrašnju borbu i snažno osećaju otuđenost, teskobu, depresiju.“ otkriva Stefan Kovačević i dodaje: „Sva ova osećanja i misli, od onog detinjastog, nezrelog u nama do potpunog ludila- dočarava nam u ovom spotu glavna protagonistkinja -mlada glumica Kaja Baničević. Spot je namerno urađen u crno-belom maniru, kako bi sve te nijanse sive ukazale na metaforu svega što svako od nas nosi u sebi… i uspeva ili ne- da to i prevaziđe…”

Nemanja Savić: „Ovaj video spot posvećen je našem kolegi muzičaru Mirku Rašiću (aka Neovlašćeni serviser), koji nas je na tužan način napustio. Velika želja benda je bila da Mirko gostuje vokalno u ovoj pesmi a potom i da bude glavni protagonista spota. Nažalost, to se nije desilo…Želimo na ovaj način da mu odamo poštu i da sve ljude koji se nose sa sličnim problemima i mislima podstaknemo, ohrabrimo da nadju snagu i da svoju teskobu podele sa najbližima, porodicom, prijateljima – da razgovaraju sa njima o svojim mislima i osećanjima, da zatraže pomoć i podršku. Ukoliko im to predstavlja nelagodu, mogu da se obrate i stručnjacima koji će im takođe nesebično i sigurno pomoći da budu bolje.“

FOTO: STEFAN NEMANJA cover debi albuma za PGP RTS

* Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Klinikom za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ je uspostavio pre nekoliko godina nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida. Poziv na broj 0800/309-309 (opcija 1) je besplatan, dostupan je 24 sata, a od nedavno je omogućena i komunikacija putem četa (dopisivanja) bez registracije i sa mogućnošću brzog, gotovo trenutnog odgovora stručnog lica na postavljeno pitanje ili traženu pomoć.

Stefan Nemanja ovom pesmom i spotom pruža podršku i poručuje da je itekako moguće prevazići ovakvo stanje uma, ukoliko osvestimo postojanje problema i što ranije i iskreno- zatražimo i prihvatimo pomoć i podršku..

Nakon spotova za pesme „Hodamo po ivici“, „Ona“ , „Karavan“ , „Poslednji ples“ i najnovijeg- „Ko sam ja“– rokerski dvojac Stefan Nemanja najavljuje ekranizacije i ostalih numera sa svog albuma „Rođen sa slomljenim srcem“ (PGP RTS, 2023.- digitalno izdanje) , kao i koncertnu promociju.

FOTO: Screenshot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

RATKEROV ,,FUNK“ TU DA UBLAŽI ŽAL ZA LETOM

Ratker je objavio 4. singl sa nadolazećeg albuma ,,Crveno u mraku”. Nakon veoma zapaženog prethodnog singla ,,Dolce Vita”, koji je između ostalog, proglašen i za Hit Nedelje 202, Ratker svojim novim singlom ,,Funk" nastavlja u sličnom ritmu i ne dozvoljava letu da ode: ,,Nakon albuma "Izolir trake” koji je nastao tokom lockdowna i bio baš tako zatvoren i okrenut meni i najbližima, vratio sam se na kolosek gde pesmama komuniciram […]

today6. oktobar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA