Vesti

SITZPINKER PREDSTAVLJA SJAJAN NOVI VIDEO SINGL ZA PESMU ,,ISCURIM“!

today13. maj 2024.

Background

Beogradska grupa Sitzpinker nastavlja da se razvija i raste i predstavlja ,,Iscurim“, možda njihov i najkompleksniji singl do sada. Pesma dolazi u paketu sa vizuelnim doživljajem u formi spota čiji su tvorci Relja Arsić i Dan Grabnar, a dubinu ovoj hipnotišućoj viziji autora dao je Danilo Nikodinovski iz benda Consecration, koji u videu ima zapaženu ulogu.

 

Sitzpinker je upao u vorteks, nema drugog objašnjenja. Treća nova pesma koju objavljuju od decembra do danas je nešto što je dijametralno suprotno od prethodnog tempa rada, kada smo dobijali jednu pesmu u dve godine. U decembru je izašla ,,Ispred očiju“, pa u februaru ,,Tren sigurnosti“ na Hali Gali #2 kompilaciji i sada ,,Iscurim“. Koncerata je bilo tu i tamo, publike ima više nego ikada ranije, samo nedostaje taj album da zaokruži ovu prvu fazu benda.

,,Iscurim“ je započet kao demo snimljen tokom kućnog druženja. Nakon tri godine usavršavanja, pesma je završena u saradnji sa briljantnim producentom Andrejem Mladenovićem.

,,Iscurim oslikava vantelesni momenat, posmatranje stvari odozgo i gledanje šire slike, što nas poziva na uvažavanje univerzuma iz različitih perspektiva“ poručuje Sitz.

,,Najveći izazov je bio stvoriti priču koja drži pažnju, a da nije komplikovana i ne oslanja se na više puta viđene scene igranja i žurki. Hteli smo da spot vizualizuje pesmu – a ne da je pobedi, ali i da funkcioniše kao celina i bez nje. Mnogo je vrednih i talentovanih ljudi učestvovalo u produkciji spota, koji kao čist proizvod ljubavi bez njih ne bi uspeo“, kaže reditelj Dan Grabnar.

,,Iscurim“ je dostupan za striming na svim digitalnim platformama, a za više informacija o Sitzpinkeru i njihovoj muzici, pratite ih na društvenim mrežama:

Facebook: sitzpinker
Instagram: @sitzpinker
Bandcamp: sitzpinker

FOTO: Promo materijal / Art Cover

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BEND MPI(MORAM PITATI IGORA) JE OBJAVIO DIGITALNO IZDANJE ALBUMA ,,BESMISLICE“

Novosadski bend Moram pitati Igora(!?I) – MPI objavio je digitalno izdanje albuma „Besmislice/Nem tudjak az emberek hogy van Kiki“. Bend Moram pitati Igora(!?I) – MPI je nastao kao revival srednjoškolske sobne atrakcije iz devedesetih, kada je dvojac Zoran Injac – Igor Burić svoje pesme pisao, svirao i snimao, ne baš uvek tim redom, kao svojevrsne mix tapes. Sad već čuvene „koronarne“ 2020. bendu se priključio Nebojša Arsić sa gitarom. Dušan […]

today13. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA