Vesti

SERGIO LOUNGE U PRAVOM, LETNJEM, TRENUTKU SA ALBUMOM ,,OVAKO SAM SE PROBUDIO“

today23. juna 2023.

Background

Sergio Lounge se ovako probudio i objavio čudesni album!

Enigmatični hitmejker Sergio Lounge predstavlja svoj novi plesno-euforično-tužni koktel pesama pod nazivom ,,Ovako sam se probudio“ i sa njega izdvaja prvi singl ,,Ti si kao iz sna“. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u. Snimanje albuma pomogao je SokojOrganizacija muzičkih autora Srbije.

Možda iz ove perspektive objavljivanje albuma „The Loungest“ u julu 2020. godine nije bio genijalan potez, ali pesme izlaze u svet kada im je vreme, bez obzira da li je planeta u lokdaunu ili ne. Tri godine kasnije Sergio Lounge/Srđan Popov vraća se na scenu s albumom ,,Ovako sam se probudio“, genijalnom kolekcijom morskih pesama, nostalgičnih i plesnih, romantičnih i euforičnih, ljubavnih i srećno-tužnih. Sergio predstavlja devet novih kompozicija, od prvog singla,,Ti si kao iz sna“, vizitkarte ,,Tvoj Sergio“ i karnevalske ,,Bez kraja“, preko kulerske himne ,,Skriveno“, bossa nova dragulja ,,Dva sveta“, pijanog instrumentala ,,Mesing“ i esencije albuma ,,Kao da ne znaš“, do orkestrirane ,,Kuda vodi ovaj put“ i filozofske ,,Vreme prolazi“.

FOTO: Promo materijal / Cover

,,Drugim albumom sam postigao ono što mi je bila želja nakon prvog – da to ne bude kompilacijski album, kakav je „The Loungest“ u suštini bio, nego da bude koherentniji idejno i muzički. Pesme su nastajale u jednom kratkom vremenskom rasponu, tako da sadrže slične teme u tekstovima i slične muzičke motive. Moja tendencija da se poigravam i eksperimentišem sa različitim žarnovima i producentskim rešenjima je svedena na minimum, mada neki deo te lucidnosti neminovno izlazi obzirom na to koliko je bitan deo mog celokupnog izraza,“ objašnjava Srđan Popov.

Popov je autor svih pesama, a na albumu svira bas, električnu gitaru, flautu i klavijature. Gosti su Luna Škopelja (vokal, klavijature), Tom Feđa Franklin (bubnjevi i perkusije), Kosta Jovanović (vokal, gitara), Todor Živković (gitara), Pavle Popov (gitara), Andrijana Manojlović (vokal) i Mina Marinković (harfa). Miks i mastering delo je Dušana Filimonovića.

,,Ovako sam se probudio je album koji se nastavlja na tradiciju muzike sedamdesetih godina. To mi je bila početna i završna ideja od samog komponovanja, produkcije, snimanja pa do finalizacije albuma. Trudio sam se da koristim što više svog znanja o muzici i načinu produkcije tih godina, kako bih postigao taj zvuk koji sam imao u glavi. Ipak, ni u jednom momentu nisam bežao od toga da će album sigurno zvučati modernije i drugačije. Zato i koristim taj izraz da se album nastavlja na tu tradiciju. Nije mi bio cilj da to bude samo muzika u tom stilu, već i da svojim radom ponudim nešto novo,“ smatra Popov.

Nekada pobednik svih takmičenja demo bendova na kojima je nastupio (Demofest, Bunt), sve vreme producent hit singlova i albuma za druge (Ida Prester, Fish In Oil, Autopark, Maika, Bas i Stega, Niko Nikolić, Coucou Abel, Frank Magnolia...), cenjeni sešn muzičar i snimatelj, Sergio Lounge je neobjašnjivi talenat koji se iznenada pojavio na Balkanu i tu stvara svoju mešavinu San Remo-electropop-bossanova-Badalamenti/Lynch zvuka i očarava.

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

OVE GODINE NAGRADA ,,MIKICA ZDRAVKOVIĆ“ JE DODELJENA VOJI ARALICI

Dugogodišnji istaknuti producent, muzičar, kompozitor i aranžer Vojislav Voja Aralica treći je dobitnik nagrade „Mikica Zdravković“ koju kragujevački Arsenal fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Nagrada je uručena u Domu omladine Kragujevca 21. juna, na Svetski dan muzike. Odluku o dobitniku doneli su članovi stručnog žirija - Blagojević Branislav, Dragan Urošević i Ivan Petrović. Prethodni laureati su Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio […]

today22. juna 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA