Vesti

,,SENJUTSU“ JE STIGAO!!! IRON MAIDEN ĆE DANAS ZAKRUŽITI PLANETOM!

today3. septembra 2021.

Background

Poslednji studijski album grupe Iron Maiden objavljen je pre šest godina. Posle neobično duge izdavačke pauze, ovaj legendarni britanski heavy metal sastav je upravo objavio album „Senjutsu“.

U slobodnom prevodu sa japanskog jezika izraz „Senjutsu“ znači „taktika i strategija“.    Naziv sedamnaestog studijskog albuma je tako u skladu sa načinom njegovog nastajanja.    Kako je bend bio primoran da zbog globalne pandemije prekine poslednju svetsku turneju, u potpunosti se posvetio novim pesmama, pronalazeći način da svoj zvuk modifikuje.

Na albumu, posle više godina, autorski doprinos dali su gitarista Dave Murray i basista Steve Harris. Povodom njegovog objavljivanja frontmen grupe Iron Maiden, Bruce Dickinson, je izjavio:

Svi smo zaista uzbuđeni zbog ovog albuma. Snimili smo ga tokom pauze koju smo imali sa turnejom „Legacy“. Naravno da je pandemija učinila da se stvari oduže. Pesme su veoma raznovrsne, a neke od njih i prilično dugačke. Takođe postoje jedna ili dve koje prilično odudaraju od našeg uobičajenog stila. Želeli smo da fanovima sada, posle svega, pružimo nešto potpuno novo. Mislim da će obožavaoci Maidena biti iznenađeni – nadam se na dobar način!

Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu koje kompanija Mascom ima sa Warner Music grupom, posetiocima sajta mascom.rs omogućeno je da album „Senjutsu“ poruče u pretprodaji i to po povlašćenoj ceni. Ostvaren je impresivan tiraž poručenih fizičkih primeraka ovog izdanja iz čitavog regiona. Do sada objavljeni singlovi u Srbiji, „The Writing on the Wall“ i „Stratego“, beleže odlične rezultate na striming servisima ostavljajući za sobom poznate mejnstrim zvezde.

Sa novog albuma „Senjutsu“, članovi grupe Iron Maiden u ovom trenutku fanovima preporučuju da posebnu pažnju obrate na pesmu „Days Of Future Past“.

FOTO: John Mcmurtrie

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

STIGAO NOVI SINGL BENDA ISKAZ U DVE VERZIJE

Pančevački bend Iskaz se vraća sa dvostrukim singlom i spotom. U pitanje je ekranizacija numere ,,Trebaš mi", koja je urađena u dve verzije i sa dva video spota, a koja će se naći na predstojećem, petom studijskom izdanju ,,Lavirinat".  Video spotovi za pesmu ,,Trebaš mi" imaju dve verzije kaže ekipa, jdnu rock i jednu pop verziju! Prva verzija je ,,tvrđa" izvedba numere, dok je druga više naklonjena ,,retrowawe" ili ,,syntwawe pop" […]

today3. septembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA