Vesti

,,ŠČ“ JE KONAČNO TU! LET 3 JE OBJAVIO NOVI ALBUM!

today4. septembra 2023.

Background

Po završetku letje turneje te uoči velikog open air koncerta na zagrebačkoj Šalati, 2. septembra, na kojem će nam Let 3 pokazati ,,sve ono što niste videli na Euroviziji“, objavili su dugoočekivani album u novom ruhu odabranih hitova iz svog dugogodišnjeg, nemalog muzičkog opusa. Svima koji prate rad Riječana poznato je da već neko vreme rade na ovom albumu saradnji, a neke smo od njih imali prilike čuti i videti uživo na izdanjima neizostavnog zagrebačkog festivala AntiValentinovo.

Album ŠČ! od sada je dostupan na svim streaming servisima, a uskoro će se naći i u fizičkoj prodaji na vinilu.

,,Ovaj album je nastao iz razloga što neke naše pjesme zaista zaslužuju da ih se povremeno osvježi i prearanžira, te naše želje da napravimo suradnje s velikim ikonama i zvijezdama ovih prostora koje su na našu veliku radost pristale na to. Pored toga, u cijelom procesu nastanka albuma dogodila se i Mama ŠČ! koja je savršeno zaokružila cijelu priču pa da upoznamo i našu novu publiku s onim što smo radili prije Mame ŠČ!“ – rekao nam je Zoran Prodanović Prlja povodom objave te pozvao sve da im se pridruže na koncertu ove subote koji će se održati na zagrebačkoj Šalati s početkom u 20 sati.

 

FOTO: Franko Kelam

Iako su tokom letne turneje imali veliki broj nastupa i tek po koji slobodni dan, dosta su vremena odvojili i za vežbanje za zagrebački koncert kojim će okruniti ovu godinu koja je, bez sumnje, bila u znaku Leta 3. Kažu, na pozornici će im se, tokom višesatnog koncerta, pridružiti stotinjak gostujućih muzičara.

,,Zadužili smo neke ljude koji su se bavili sekcijom zbora i orkestra s kojima radio Olja Dešić, za back vokale smo uzeli Singrlice, a za brass sekciju Igora Pavlicu i njegovu ekipu, dok se Filip Renić uhvatio režije koncerta. Bili smo dovoljno hrabri da mu pružimo šansu i osjećamo da će to biti nešto što nije viđeno. A za Šalatu mogu reći da ćemo u cijelom spektaklu izvesti pjesme koje stvarno dugo nismo izvodili uživo, pogotovo uz vizualne efekte, popratne stvari – zbor, orkestar, bit će to jako efektno. Nas jako veseli što se uopće možemo igrati s time, a publika će doživjeti nešto što želi doživjeti, da im budu zadovoljena sva čula, uz puno ljubavi, dobre energije i pozitive“, dodao je Zoran Prodanović.

 

FOTO: Franko Kelam

Uz eurovizijski uspeh i najemitovaniji hrvatski singl u domaćem etru u prvoj polovini 2023. godine, na izdanju se nalazi još 10 odabranih pesama, od kojih je prva objavljena bila ,,Izgubljeni“, u kojima je Let 3 ugostio omiljene Splićane TBF i mariachi bend El combo, a nakon nje doleteo je ,,Golub Vaso“ pojačan Sinišom Vucom. Sledila je moćna verzija ,,Sam u vodi“, koju je sa Prljom izvela diva hrvatske muzičke scene – Tereza Kesovija, a o kojoj je književnik Miljenko Jergović tada napisao: „Bog je tu pjesmu pustio na svijet, samo da bi je jednom otpjevala Tereza Kesovija“. Sa „Jedine“ je obrađena i ‘Drama’, prema rečima mnogih, proročanska pesma, čiju je novu verziju svojim prepoznatljivim vokalom otpjevala Alka Vuica. Uz objavu dvostrukog vinilnog izdanja „Jedina“, kao singl je objavljena i nova odabrana obrada – ‘Profesor Jakov’, još jedna od legendarnih pjesama Leta 3, neizostavna na koncertnim set listama, a u 2023. novo ruho podarili su joj Alen Vitasović , ženski zbor Harmonija disonance i El Combo. 

FOTO: Hrvoje Baudoin

O novom izdanju, koje će se uskoro u prodaji naći i na vinilu, Prlja je podijelio iskustva surađivanja sa gostujućim muzičkim ikonama, bez kojih se ŠČ! izdanje ne bi dogodilo. ,,Sva iskustva su bila lijepa. Tereza Kesovija je naš uzor, obožavamo je i cijenimo. Alka se dobro prilagodila. Sve su to ikone! Pa Vuco, ajme majko mila, pa to je legenda. S njim je najljepše raditi, pa onda Alen Vitasović.. Stvarno im svima veliko hvala i ponosni smo što nas nisu odbili nego su pristali surađivati s nama. Imamo osjećaj da su i oni ponosni što smo nešto napravili zjednički, a to je nešto što bi u ovozemaljskom životu trebalo biti nešto posebno lijepo što zadovoljava ljudsku dušu i srce“, izjavio je.

FOTO: Hrvoje Baudoin

 

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NIKOLA VRANJKOVIĆ 7. SEPTEMBRA U BOTANIČKOJ BAŠTI

Nikola Vranjković će sa svojim bendom održati koncert u Botaničkoj Bašti „Jevremovac“ u Beogradu u četvrtak 7.septembra u 19h. ,,Biće ovo malo drugačiji koncert od onih koje smo svirali poslednjih godina. Sviraćemo dosta laganih pesama sa akustičnim gitarama i nekoliko pesama srednjeg tempa koje nismo do sada svirali..." Kaže Nikola Vranjković pred ovaj nastup.   FOTO: Nikola Vranjković, Botanička Bašta promo Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik, kompozitor […]

today1. septembra 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA