Vesti

DOBRO DOŠLI U ŠABAC, TEKSAS! ŠABAČKI TRIO LU PREDSTAVLJA NOVI VIDEO SINGL ,,BRZO,BRZO“

today13. maj 2024.

Background

Šabački trio LU predstavlja treći singl pred izlazak debitantskog albuma, a posle pesama ,,Ne mogu ništa sam“ i ,,Da l‘ iko misli na mene” na red je došla ,,Brzo, brzo„. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama i bandcamp-u, a kontroverzni video u režiji Ilije Petrovića pogledajte na YouTube-u:

Ako vas neko pita da znate: ovo je jednostavna rokenrol pesma koja se ponavlja u beskonačnost i sadrži elemente funk-a na gitarama koji su prošarani fuzz-om i tekstom koji kao mantra priziva nekoga ili nešto, ne znajući više od čega beži niti čega se plaši.

,,Brzo, brzo je nastala iz naše igre i čiste improvizacije sa proba. Ona nije preterano pametna, ali je veoma dinamična i pamtljiva pesma. Suštinski ona govori o bežanju iz paranoje, opisuje osećanje euforije, želju da se pobegne od samoće i predstavlja vapaj da neko dođe i izvuče nas iz besmisla. Lik u pesmi nema neku posebnu osobu koju očekuje, niti ima samostalno rešenje za svoje probleme, ali očekuje pomoć i očekuje je brzo. Brzo brzo,“ kažu članovi benda LU.

LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). I ova pesma, kao i kompletan album, nastala je u Down There Studiju na Novom Beogradu, a za snimanje, miks, produkciju i pomoć oko aranžmana zadužen je bio Uroš Milkić.

Singl ,,Brzo, brzo“ je iz edicije Zeleni kačket, koja u okviru kolektiva Pop depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku.

FORO: Promo materijal /Artwork

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

SITZPINKER PREDSTAVLJA SJAJAN NOVI VIDEO SINGL ZA PESMU ,,ISCURIM“!

Beogradska grupa Sitzpinker nastavlja da se razvija i raste i predstavlja ,,Iscurim", možda njihov i najkompleksniji singl do sada. Pesma dolazi u paketu sa vizuelnim doživljajem u formi spota čiji su tvorci Relja Arsić i Dan Grabnar, a dubinu ovoj hipnotišućoj viziji autora dao je Danilo Nikodinovski iz benda Consecration, koji u videu ima zapaženu ulogu. https://www.youtube.com/watch?v=RAD06Q7c5ZQ   Sitzpinker je upao u vorteks, nema drugog objašnjenja. Treća nova pesma koju […]

today13. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA