Vesti

RUSH TO RELAX NE DAJU LETU DA ODE. STIGLE SU ,,MISLI“

today6. septembar 2022.

Background

Leto polako, ali sigurno odlazi sa naših prostora, a zajednički nezavisni izdavači Pop Despresija, Hidden Bay Records i Look Back and Laugh objavljuju album čiji zvuk tvrdoglavo protivreči toj činjenici. Zadnji dan avgusta nam je doneo album ,,Misli“ makedonsko-slovenskog DIY rock’n’roll projekta Rush to Relax. Izdanje nudi spoj prekrasnih melodija i intimnih tekstova, koji svojom vedrom, živahnom formom asociraju na onu iskrenu letnu bezbrižnost.

,,Misli” u prvi plan stavlja bujni svjet Damjana Manevskog, autora ovog projekta (Damjan je i član benda Lelee, ex-Molokai), čije nas šarmantne gitarističke linijice vode od prve do poslednje pesme. Album sadrži deset novih pesama, koje se kreću u raskošnom svetu nezavisnog rock’n’roll zvuka. Čujemo nežan spoj različitih uticaja: od twee popa i žešćih gitarskih riffova, do surf rocka, havajskih vinjeta i po kojeg narodnjaka. A kada se u jednadžbu doda i Damjanov emotivni vokalni izričaj (na makedonskom!), pesme postaju prave gitarske indie majstorije koja se uklapaju u jednu koherentnu celinu.

Bandcamp: https://rushtorelax.bandcamp.com/album/misli

Album ne bi imao taj poseban štih da nije bilo nekoliko važnih saradnika: Jan Cizej (Morvern) se pobrinuo za snimanje i miksanje albuma, Vasja Onič (Ujma) je svirao bubnjeve na većini pesama, a tu je naravno i Erik Kerpan (Long Dumb Voices), koji je pomogao pri snimanju i odsvirao neke deonice na gitari. Sva trojica su članovi live benda Rush to Relax i kao takvi najbolje su znali pronaći svoje pravo mjesto na albumu. Važan doprinos dao je i njihov kolega Nejc Čulk (HAY) koji je u tri komada unio svoj poseban šarm. Svakako, trešnja na vrhu je doprinos Damjanovog oca, Zorana Manevskog, sa prekrasnim solom na violini na poslednjoj pjesmi albuma, „Pesni vo meani“.

Dan nakon izlaska albuma Rush to Relax kreće na regionalnu turneju na kojoj promoviše album ,,Misli”:

1. 9. CK13, Novi Sad
2. 9. Huteneni Hibrid / KC Grad, Beograd
3. 9. Zdravo Mladi / MKC, Skopje
6. 9. Vakyym, Bitola
7. 9. Valhalla Bar, Kumanovo
8. 9. Termoelektrana, Sofija
9. 9. Slamanje, Osijek

,,Misli” su dostupne na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu benda i izdavača. Osim u digitalnom obliku, album će biti objavljen i na gramofonskoj ploči koja stiže krajem septembra, a naručiti ga možete preko benda, Look Back and Laugh (Ljubljana), Pop Despresije (Beograd), ili Hidden Bay Records (Toulouse).

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

LEGENDARNI LAČNI FRANZ NA OPROŠTAJNOM KONCERTU U D.O.B.

Kontakt specijal donosi veliko finale velikog benda LAČNI FRANZ i priprema oproštajni koncert u Beogradu, u subotu, 1. oktobra u Domu Omladine Beograda, u 21h! Legendarni Lačni Franz oprašta se od fanova regionalnom turnejom: ,,Došlo je vrijeme da se oprostimo na način kojeg naš brend i band zaslužuju. Ove se jeseni serijom koncerata u regiji, pod zajedničkim nazivom, VELIKI FINALE, opraštamo od svoje publike. Program koncerta izbor je pjesama sa […]

today2. septembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA