Vesti

RUNDA ZA NAJBOLJE U 2022. GODINI DODELIĆE SE NA KONTAKTU#23

today15. marta 2023.

Background

Regionalno udruženje nezavisnih diskografa RUNDA je i ove godine, treći put zaredom, organizovala nagradu RUNDA i izabrala najbolja izdanja, pesme i izvođače unutar svog članstva u 2022. godini.

U konkurenciju su mogla da uđu samo izdanja članova Runde, te je svaki od njih mogao da nominuje u četiri kategorije: NAJBOLJI ALBUM, NAJBOLJA PESMA, NAJBOLJI IZVOĐAČ, NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ.

Za nagrade je u svim kategorijama nominovano 55 albuma, 70 pesama, 63 izvođača i 30 novih izvođača. U odabiru najboljih su mogli da glasaju svi članovi Runde, ali da bi se dobio što objektivniji izbor nisu mogli glasati za svoja izdanja ili izvođače. Uz njih je, sa istom namerom što veće objektivnosti, u glasanje uključen forum sačinjen od novinara i muzičkih profesionalaca koji prate regionalnu muzičku scenu. Pobednike za nagradu Runde u 2022. godine izabralo je ukupno 47 izdavača i profesionalaca iz muzičke industrije.

Ko su finalisti i dobitnici u svakoj od kategorija saznaćemo na dodeli nagrade RUNDA za najbolje u 2022. godini, u petak, 24.03. u 16:30, u sklopu KONTAKT muzičke konferencije, showcase-a i festivala u Anti Shop Elektropioniru.

Osim dodele nagrada, RUNDA će predstaviti i novu Impalinu listu 100 izvođača koje treba pratiti (100 Artists to Watch), i saznati koji su se izvođači iz našeg regiona ove godine našli na toj prestižnoj listi. Takođe, biće to prilika za susret članova Runde koji dolaze na Kontakt, kao i prilika za medije i ostale učesnike Kontakta da saznaju više o aktivnostima udruženja.

Kontakt konferencija, showcase i festival održaće se sedmi put u Beogradu. #Kontakt23 očekuje nas od 23. do 25. marta 2023. u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

#Kontakt23 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave.

FOTO: Promo materijal

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,SHINE ON“ JE JOŠ JEDAN SINGL IRISH STEW OF SINDIDUN PRED DOLAZEĆE KONCERTE

Folk-rok bend iz Beograda, Irish Stew of Sindidun, obradovao je svoje fanove i ljubitelje irske muzike širom sveta novom pesmom pod nazivom „Shine On“, drugim singlom koji je izašao nakon poslednjeg studijskog albuma „City Of Grigs“. „Shine On“ ima prepoznatljiv zvuk koji spaja tradicionalne irske instrumente sa rok elementima, i u potpunosti je ono na šta je publika navikla da čuje od “beogradskih iraca”. Tekst i muziku kao i mnogo […]

today15. marta 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA