Vesti

NOVA IMENA NA ARSENALU 12: RONI SIZE, INNER CIRCLE, GORAN BARE I MAJKE…

today7. mart 2022.

Background

Slavni DJ i producent Roni Size prirediće spektakl ljubiteljima elektronskog zvuka 1. jula na Exploziv DJ stage-u Arsenal festa 12, u Kragujevcu (30. jun – 2. jul), a u prostoru Kneževog arsenala konačno će nastupiti i jedan od najvećih rege bendova svih vremena, Inner Circle.

Roni Size je stekao popularnost 1997., kao vođa drum’n’bass kolektiva Roni Size & Reprazent. Svojevremeno je značajno uticao na uvođenje živih bubnjeva i basa na drum’n’bass koncerte, kreirajući tako osoben zvuk. Sarađivao je sa brojnim, žanrovski šarolikim izvođačima – Rage Against the Machine, Everything But the Girl. Prvi pravi solo album „Touching Down“ objavio je 2002., i to izdanje je do dan danas jedno od najprodavanijih što se tiče nezavisnog d’n’b zvuka. Posle diskografske pauze, prošle godine objavio je EP „Edition 1“. Njegovi obožavaoci već su imali priliku da ga nekoliko puta vide u Srbiji, a nastup na Arsenalu biće mu prvi u Kragujevcu.

FOTO: Promo materijal/Roni Size

Poznati su i prvi izvođači nа Garden Stage-u. Uvodne večeri, 30. juna, Zastavinom baštom će grmeti Ritam nereda, višestruki povratnici na Arsenal. Sutradan, 1. jula, stižu harizmatični Goran Bare i Majke.

FOTO: Promo materijal/Goran Bare Majke

Na Garden Stage-u 2. jula stiže i Inner Circle.Nastup slavnih jamajčana na Arsenalu bio je i ranije najavljivan, pa stopiran zbog pandemije, te će publika u Kragujevcu konačno moći ležerno da uživa uz velike hitove „Sweat (A La La La La Long), „Bad Boys“, „Games People Play“. Inner Circle su nastali još davne 1968. u Kingstonu, a početnu popularnost su im doneli singlovi „Mary, Mary“ i „Music Machine“, kao i jednogodišnja turneja zajedno sa velikim Bobom Marlijem, 1971. U prvoj fazi su postojali do početka osamdesetih, a od 1986. do danas deluju kontinuirano, uz brojne promene u postavi. „Rege je kao Pikaso, ne možeš da ga kopiraš“, slikovito će gitarista i jedan od osnivača grupe, Rogerr Lewis.

FOTO: Promo materijal Inner Circle

Na Gardenu će 2. jula nastupiti i sve popularniji treperi, Crni Cerak, koji zajednički deluju od septembra 2019. Za kratko vreme došli su do višemilionskih pregleda na „Jutjubu“, čemu je značajno doprineo rad na muzici za bioskopski hit „Južni vetar 2“.

Pred dvočasovni (02.00 – 04.00) nastup koji će Ronnie Size imati 1. jula, na Exploziv DJ Stage iste večeri stižu Sofa Kru (21.00-23.00), Euphorics & Edge MC (23.00 – 00.00) i Codex i Kastiljas MC (00.00 – 02.00).

Na spisku hedlajnera Arsenala 12 su već, podsetimo, renomirani svetski bendovi Gogol Bordello (30. jun), Placebo (1. jul) i Thievery Corporation (2. jul). Ulaznice za 1. jul koštaju 1.800, za 2. jul 2.000 dinara, a komplet karata za sva tri dana 3.000 dinara.

FOTO: Promo materijal / vizual

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

OLJINE ,,KLUPE“ O BORBI SA GUBITKOM

OLJA u saradnji sa nezavisnim izdavačkim kolektivom Pop depresija/Kišobran predstavlja singl ,,Klupe", za koji je video snimio Tomislav Tomić. https://www.youtube.com/watch?v=2d8EjLN-Q0Q ,,Drugi singl projekta OLJA, pod nazivom ,,Klupe", tužna je i besna prorada gubitka o čijim ogromnim i nekada trajnim uticajima na život pojedinca nedovoljno pričamo. Spot je sniman u februaru 2022., a magovi koji su ga stvorili su Nataša Pantić (montaža) i Tomislav Tomić (kamera)", kaže Olja. I ovoga puta autorski […]

today7. mart 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA