Vesti

ROKERIJADA 2023. U PETROVCU NA MLAVI SE ODRŽAVA 25. I 26. AVGUSTA!

today2. jun 2023.

Background

Rokerijada, muzički festival posvećen rok kulturi, rok svaralaštvu i podršci autorcima pušta u etar vest o početku konkursa za mlade bendove kojima daje priliku da se čuju na ovom, sad već tradicionalnom, festivalu rokenrola i umetnosti u Petrovcu na Mlavi.

Rokerijada je muzički festival nastao 2017. godine i koji se održava poslednjeg vikenda avgusta meseca svake godine, ove godine od 25 i 26. avgusta!

Takmičenje mladih autorskih bendova iz cele republike Srbije je centralni događaj festivala koji prate revijalni nastupi poznatih izvođača (do sada Vlatko Stefanovski, Dejan Cukić, Ritam Nereda, Ateist Rep, Iskaz i mnogi drugi) i muzičke radionice za decu , kao i izložbe fotografije i autorskuh umetničkih likovnih radova.

FOTO: Promo materijal

Na festivalu su pobeđivali bendovi iz Loznice, Čačka, Pančeva, Srbobrana i Selenče. Organizator festivala je Udruženje građana Fabrika – Petrovac na Mlavi. Svake godine u realizaciji događaja učestvuje oko 100 učesnika, koje volonterski uz organizatore čine i redari, žiri, izvođači, mediji. Pokrovitelj festivala je Opština Petrovac na Mlavi, a mnogobrojni partneri i sponzori festivala doprinose da festival svake godine napreduje i raste.

Rokerijada sada već tradicionalno ima i humanitarni karakter, pa se u toku trajanja festivala prikupljaju sredstva za petrovačko porodilište pod sloganom ,,Za buduće rokere”, i do sada je u petrovačko porodilište uloženo preko 300.000 dinara donacija od strane festivala.

Više o samom festivalu možete videti na: https://rokerijada.fabrika.pt

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ĐURA MORNAR NA SOLO ALBUMU DONOSI ,,ANĐEOSKE PESME“

Promocija albuma „Anđeoske pesme“ Đure Mornara biće održana u sredu, 7. juna u 18h u Multimedia Music Record Store (Sremska 2). Na promociji će, pored autora, govoriti muzičari Nemanja Bogunović i Milan Burda, fotograf Nebojša Babić i književnik Zoran Stefanović. U izdanju diskografske kuće Multimedia Music, Vladimir Đurić Đura objavio je svoj treći solo album kao Đura Mornar, pod nazivom „Anđeoske pesme“. Za razliku od Heroja ili Đure i Mornara, […]

today2. jun 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA