Vesti

,,ROCKAM DORĆOL“ PRERASTAO U MEĐUNARODNI FESTIVAL

today30. septembra 2022.

Background

M.O.R.T, NIKOLA VRANJKOVIĆ, SHARKS, SNAKES & PLANES, SMENA 8 i VRPCA u Dorćol Platzu 7. i 8. oktobra 2022. u okviru Rockam Dorćol 2!

Prvi Rockam Dorćol održan je 2021. godine kao odgovor na dugu pauzu u susretu bendova sa publikom, izazvanu pandemijskim uslovima. Samo godinu dana kasnije Rockam Dorćol je prerastao u dvodnevni međunarodni festival.

Rockam Dorćol 2 održaće se u saradnji sa Rock Village festivalom u Dorćol Platzu 7. i 8. oktobra 2022, a nastupiće:

7. oktobra: M.O.R.T (Hrvatska), Vrpca (Crna Gora) i Sharks, Snakes & Planes;

8. oktobra: Nikola Vranjković i Smena 8;

Dostupne su dnevne ulaznice, kao i festivalski komplet karata.

Ulaznica za petak, 7. oktobar, košta 1.000 dinara, za subotu, 8. oktobar 1.300 dinara, a komplet ulaznica za oba dana 2.000 dinara.

Mogu da se nabave na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i online, na tickets.rs.

FOTO: Jakov Prkić (M.O.R.T.)

M.O.R.T. skoro tri godine nisu nastupali pred domaćom publikom, te se njihov nastup 7. oktobra smatra pravom poslasticom festivala. Beskompromisni punk-blues bend iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa zavodi publiku širom regiona deceniju unazad. Energija i bezrezervno davanje stoje u svakom njihovom potpisu. A energije se nakupilo, jer su se jednako uželeli i oni beogradske publike, a i ovdašnji fanovi njihovih neponovljivih koncerata.

Prve večeri Rockam Dorćol 2 festivala nastupiće i Sharks, Snakes & Planes, kao idejni tvorci i domaćini festivala, a na njihov poziv i grupa Vrpca. Ovaj podgorički alt-rock bend obeležava 10 godina postojanja, pa će slavljenički nastup imati i u srcu Dorćola. Kroz angažovan tekst, muzika benda Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima, ali i ličnim pečatom, gde je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom. Vrpca održava svoj izraz u vremenu najturbulentnijem od svih, prijemčiv svakoj duši koja hoda u bržem ili sporijem ritmu bilo kog grada.

Foto: Jovana Milovanović / Skullcheez (Sharks Snakes & Planes)

Zvuči skoro neverovatno činjenica da u Beogradu postoji koncertni prostor u kojem Nikola Vranjković nije nastupao. Ali postoji – baš Dorćol Platz. Druge večeri Rockam Dorćol 2 festivala, 8. oktobra, prisutni će magiju njegovog koncerta doživeti i u ovom ambijentu. Kao svog gosta dovodi kantautora koji se potpisuje kao Smena 8, a koji će prilagoditi atmosferu novoj ekploziji zvuka koju Vranjković priprema sa svojom mnogobrojnom ekipom.

FOTO: Nemanja Đorđević

FOTO: Promo materijal Rockam Dorćol / poster

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,PUNK U MODI“ JE MINI FESTIVAL NA VODI!

Kad je ova ekipa u pitanju provod uvek Obećava bili zaljubljenici u sirovi punk, prljavi punk rock i šmekerski grunge ili ne! Prvi krug mini festa ,,Punk U Modi" se održava ovog četvrtka, 29. septembra na Zappa Barci ,,gde za vas roka čak 5 bendova" kažu organizatori, a svi do jednog dobro nam poznati biseri domaće alternativne scene: BOLESNA ŠTENAD NAVY NE OBEĆAVA SARA DŽESIKA PANKER MOJSTRI PASIVNE AGRESIJE (specijalni […]

today27. septembra 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA