Vesti

ROCK OPERA JOVANA PETROVIĆA JE TU

today15. marta 2022.

Background

Projekat Rock opera „Oni Što Grabe Meso Sa Stola” je tu i napravljen po ideji Jovana Petrovića, a na stihove Bertolta Brehta.

Muzika Jovana Petrovića zajedno sa Brehtovom umetničkom genijalnošću koja jednom rečju daje težinu celokupnom delu, gradi jednu anti-ratnu priču, takoreći opštu priču protiv nasilja.

„Živimo u vremenu u kome je ova tema jako aktuelna, tako reći svakodnevna. Fenomen koji se pojavljuje u ovom delu je takav da posmatrajući početak XX veka koji je proizveo neviđeno nasilje u dva svetska rata ima istu poruku i danas“ kaže Jovan Petrović i dodaje:

„Svedoci smo globalnog nasilja u vidu takozvanog terorizma koji proizilazi iz munjevitog tehnološkog napretka koji omogućava lako organizovanje tih pogubnih ideja. Može se reći da ovo delo u potpunosti objašnjava taj fenomen kako sa pesničke strane Bertolta Brehta tako i sa moje muzičke strane.“

Treba naglasiti da je Breht u svom ne malom umetničkom opusu postavio takoreći temelje filozofije takozvanog urbanog društva iz kojeg proizilazi više fenomena u budućnosti, a jedan od njih je i rokenrol.

Samo delo je koncipirano na način koji sublimira više žanrovskih stilova i određenja. Taj postupak pojačava utisak kod slušaoca u odnosu na određenje ugla gledanja na istu stvar. Samim tim se dobija utisak celovitosti ideje o kojoj se radi, a to naravno omogućava način sa kojim je autor pristupio delu. A to je: sublimirani oblik stihova, muzike, ritma i aranžmana pod žanrovskim nazivom Rock Opera.

Muzika je napravljena za 20 pesama, one su međusobno povezane tako da se stiče utisak celine. Sami songovi su tako snimljeni da mogu da se slušaju i pojedinačno.

Rock opera „Oni Što Grabe Meso Sa Stola” Jovana Petrovića objavljena je za diskografsku kuću Multimedia Music, a dostupna je na svim relevantnim muzičkim platformama.

FOTO: Promo materijal, cover Rock opera

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,SNAGA JE U BROJU“ – ELEMENTAL RASPRODAO DOM OMLADINE!

Zbog velikog interesovanja publike za koncert grupe Elemental, 26. marta u Domu omladine Beograda, u okviru muzičkog dela Kontakt konferencije, u prodaji su dodatne ulaznice, jer je prvobitno planiran broj karata rasprodat! Dodatne ulaznice mogu se nabaviti preko sajta tickets.rs, na blagajni Doma omladine, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision-a, po ceni od 1.500 dinara. Na veče koncerta cena će biti 1.800 dinara, ukoliko bude bilo dostupnih karata. Koncert […]

today15. marta 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA