Vesti

PROJEKCIJA I TRIBINA DOKUMENTARNOG FILMA ,,SUŽENI SNOVI – REPETITOR U CZ-U“ JE U K.C. GRADU!

today18. januar 2023.

Background

U četvrtak, 9. februara u 20h u Kulturnom centru Grad biće održana projekcija dokumentarnog filma „Suženi snovi – Repetitor u CZ-u“, koji predstavlja priču o koncertu beogradskog rok sastava Repetitor na šetalištu najvećeg zatvora na Balkanu – Okružnog zatvora u Beogradu, poznatog kao CZ, u leto 2017. godine.

Na tribini će, nakon projekcije, o temama filma, o susretu članova benda i osuđenika, o sinergiji koju je ovaj događaj proizveo, rokenrolu i značaju resocijalizacije za život osuđenika govoriti rediteljka Lea Vahrušev, kamerman Milorad Milanković i članovi benda Repetitor. Razgovor će moderirati Milena Šmigić, filmska producentkinja.

Cena karte u vidu podrške sceni je 200 rsd.

***
Trajanje filma: 24’ 35“
Zemlja porekla: Srbija
Godina produkcije: 2019.
Režija: Igor Čoko, Lea Vahrušev
Scenario: Igor Čoko
Montaža: Igor Čoko, Lea Vahrušev
Direktor fotografije: Milorad Milanković, Petar Marković, Filip Čudić
Dizajn zvuka: Goran Crevar
Muzika: Boris Vlastelica, Ana Marija Cupin, Milena Milutinović

FOTO: Cover Event-a

Igor Čoko rođen je 1975. godine u Kninu. Po zanimanju je diplomirani antorpolog. Bavi se dokumentarnom i uličnom fotografijom. Do sad je objavio knjige fotografija među kojima su i „Karaburma, moj geto“, „Subverzivna estetika ulice“, „Iza rešetaka – Život osuđenika u Okružnom zatvoru u Beogradu“, „Život u limbu- knjiga ožiljaka“. Izlagao je radove u zemlji i inostranstvu. Lea Vahrušev rođena je 1984. godine u Sarajevu. Završila je osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu- smer Filmska i TV produkcija. Sa Seadom Šabotićem je korežirala nagrađivani dugometražni dokumentarni film „Blizanci satkani od sna“, a režirala je i nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova.

FOTO: Promo materijal

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

VROOOM SA DUPLIM SINGLOM I NOVIM VIDEO SPOTOM NAJAVLJUJE NOVI ALBUM

Grupa Vrooom predstavila je dva nova singla „Klik“ i „Svima treba ljubav“kao najavu novog albuma koji će biti objavljen! Za pesme „Klik“ i „Svima treba ljubav“ tekst je pisala dramatuškinja Minja Bogavac, sa kojom je frontmen benda Marko Grubić sarađivao u pozorištu na nekoliko predstava. Među interpretatorima pesme „Svima treba ljubav" su i bivši članovi grupe: poznata glumica Isidora Simijonović i Jamal al Kiswani, kao i gostujuci interpretator, Boško Stanojević […]

today18. januar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA