Vesti

REIZDANJA DVA ALBUMA NA VINILU ,,SVI PSI IDU U RAJ“ I ,,MUZIKA IZ PODRUMA“ RENOMIRANOG BEOGRADSKOG REPERA STRUKE

today31. oktobar 2023.

Background

Rezidanja albuma „Svi psi idu u raj“ i „Muzika iz podruma“ hip-hop izvođača Ognjena Kostića Struke uskoro na vinilu u izdanju izdavačke kuće Mascom.

 

Struka se danas smatra klasikom regionalnog hip-hopa i jednim od pilara zlatne ere ovog muzičkog žanra na našim prostorima. U godini u kojoj se slavi pedeset godina hip-hopa Mascom će u svoju kolekciju ploča uvrstiti Strukin dupli album „Svi psi idu u raj“ na prozirnim vinilima kao jedno od najvažnijih u domaćoj hip-hop/rep istoriji, kao i album „Muzika iz podruma“ koji izlazi na zelenom vinilu.

Nakon što je svojim debi albumom postavio nove standarde na domaćoj hip hop sceni, Struka se našao pred najvećim izazovom pred kojim se jedan muzičar može naći – nadmašiti svoj album prvenac. Očekivanja publike su razumljivo bila visoka, a malo je reći da Struka nije razočarao. Podigao je nivo svoje MC veštine, kako lirički, tako i tehnički, i 2007. godine isporučio nam „Muziku iz podruma“, jedan od najvoljenijih albuma srpskog hip-hopa. Album sadrži neke od instant klasika kao što su „Platinasti status“, „1001 plan“ i klupski benger „Spusti je dole“.

 

 

FOTO: Pavle Kaplanec Impala

 

Povodom izlaska albuma „Muzika iz podruma“ Struka je izjavio: „Jako mi je drago što će ovaj album biti izdat i na gramofonskoj ploči, i to 16 godina nakon što je objavljen. Izdržao je test vremena, a to je dokaz da su klasici imuni na algoritme i muzičke trendove. Uostalom to potvrđuju i statistike na muzičkim platformama. Iako ih nikada nisam smatrao parametrom za kvalitet, brojke, barem one organske, su definitivno veran pokazatelj slušanosti. Očigledno je da dobra muzika ne poznaje vremenske granice i komunicira sa svim generacijama”.

FOTO: Mascom promo

 

„Svi psi idu u raj“ je Strukin treći solo album. Ideja za ovaj album, originalno objavljen na CD-u 2010. godine, bila je da to bude njegovo poslednje i oproštajno izdanje. Međutim, vreme je pokazalo drugačije. Za razliku od prethodna dva albuma, ovaj odiše mračnom atmosferom i dubljim emocijama. Struka je povodom reizdanja albuma „Svi psi idu u raj“ rekao: „Mislim da ovaj album vremenom nije ni najmanje izgubio na svom značaju, imajući u vidu da se Beograd koji opisuje ne razlikuje previše od Beograda u kom danas živimo. Generacije su se smenile, ali mentalitet je ostao isti, zbog čega sve što je na tom albumu izrečeno i danas rezonira. Zato nisam iznenađen kada mi neko ko je rođen dvehiljaditih kaže da mu je to omiljeni album. Srećan sam jer je ovo delo srpske hip-hop kulture napokon uklesano u vinil”.

Strukina nova vinil izdanja ,,Svi psi idu u raj“ i ,,Muzika iz podruma” možete poručiti u pretprodaji preko mascom.rs veb sajta po specijalnoj ceni i uz besplatnu dostavu.

 

COVER FOTO: Mascom promo

 

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

POČINJE PRODAJA KARATA ZA ARSENAL FEST! NABAVITE PRVE I NAJPOVOLJNIJE ULAZNICE!

U petak, 27. oktobra, tačno u 12h, počinje prodaja prvog kontigenta kompleta ulaznica za Arsenal fest 2024! Četrnaesto izdanje Arsenal festa u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu trajaće tri dana, od 27. do 29. juna 2024, a komplet karata za sve tri festivalske večeri koštaće 3.500 dinara u promotivnom periodu. U pitanju je prvi kontigent ulaznica, po povlašćenoj ceni, za najvernije fanove Arsenal Festa. Karte se mogu nabaviti na prodajnim […]

today27. oktobar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA