Vesti

,,RECORD STORE DAY“ IDUĆE SUBOTE U ČUMIĆEVOM SOKAČETU!

today11. april 2023.

Background

Record Store Day (RSD) biće održan u subotu, 22. aprila od 12 do 18 časova u Čumićevom sokačetu u organizaciji izdavačke kuće Mascom i ParalelBeogradskog festivala subkulture.

Nastao sa ciljem da proslavi i javnosti predstavi veliki broj nezavisnih prodavnica širom sveta Dan prodavnica ploča se obeležava svake treće subote u aprilu. RSD je svojevrsan praznik muzike, jer se tog dana u gradovima širom sveta organizuju koncerti, susreti sa umetnicima, organizuju se berze ploča.

Kao specifična proslava muzike, ploča i pop kulture i ovogodišnji Dan prodavnice ploča sedmi put za redom obeležiće besplatan program pod vedrim ispred MASCOMSTORE radnje u Čumiću. Tri koncerta uživo, velika berza ploča i specijalni deo ,,poznati puštaju ploče” biće održani u centralnom delu Čumićevog sokačeta.

FOTO: Isidora Everts

Ekskluzivitet ovog događaja predstavljaju i specijalna Record Store Day izdanja na vinilu. Oficijalni organizatori događaja prepoznali su Mascom kao strateškog partnera iz Srbije pa je ova kuća pripremila dva posebna RSD izdanja.

To će biti povratnički album „Novo doba“ legendarnog novosadskog benda Ritam nereda. Istog dana, Mascom će objaviti i album Roots“, Nemanje Radulovića na vinilu.

FOTO: Promo materijal/ Ritam Nereda, Novo doba, cover

FOTO: Promo materijal / Nemanja Radulović, cover

Ovogodišnju RSD ekskluzivu predstavlja i vest da je ambasador za 2023. godinu Nemanja Kojić Kojot, frontmen sastava Eyesburn, koji će, nakon duže pauze, nastupiti i uživo pred publikom u Čumiću.

Pored dugo očekivanog nastupa doajena scene Eyesburn u kompletnom sastavu, koncerte će održati i Keni nije mrtav, aktuelna mlada tročlana gitarska atrakcija, kao i novosadski sastav Nemi pesnik.

FOTO: Isidora Everts

Kada je reč o programu ,,poznati puštaju ploče“ svoju omiljenu ploču će zavrteti, između ostalih, i Bane Sanšajn (Sunshine), Vuča (ex Darkvud Dub), Miloš Vlalukin, Stefan Arsenijević, Branko Rosić, Katarina Epštajn, Oblakoder, Mali Iv, Ana Kalaba i još brojna lica naše muzičke i kulturne scene.

Na velikoj berzi ploča na otvorenom učestvuju kolekcionari iz cele Srbije, sa svojim najboljim i raritetnim izdanjima.

Više informacija na Mascom.rs i društvenim mrežama organizatora događaja.

FOTO: Prom materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

PEKINŠKA PATKA PONOVO KREĆE DA DERE I TO U KLUBU FEST!

Kultni novosadski pank bend Pekinška Patka nastupiće u klubu Fest u Zemunu, u četvrtak, 13. aprila u 21h. Patka je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Sreten Kovačević Sreta i bubnjar Laslo Pihler Cila (Šital Puri), osnivači Pekinške patke. Okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok. Realizacija projekta „Čovek Patka“ počela je ekskluzivnim koncertom u SKCNS Fabrici, a rezultirala i […]

today7. april 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA