Vesti

REBEL STAR U BORBI ZA BUDUĆNOST PREDSTAVLJA ,,MESEC“

today21. juna 2023.

Background

Dve godine od izlaska albuma ,,Početak i kraj“ Rebel Star predstavlja novi singl ,,Mesec“ i najavljuje sedmi studijski album „Sedmo nebo“ za kraj leta.

Video za novi singl izmislio je maestro Dinko Čvorić – Doringo, a ,,Mesec“ je dostupan na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u.

Svoju rokenrol misiju Rebel Star nastavlja još jednim poglavljem knjige koja se bez kompromisa piše od 2006. godine. Nove pesme snimljene su tokom desetak olovnih beogradskih dana u Down There Studiju sa Urošem Milkićem, a težina tih majskih dana oseća se na celom albumu. ,,Mesec“ je Milan Glavaški u svom vrhunskom izdanju: zapitan, glasan, angažovan i neko ko ne odustaje od ljubavi. U pesmi ima stih ,,pisao sam svako jutro pesme bez cilja, da se izborim sa šizofrenim vestima“, a to stanje borbe i nepristajanja na potpuni raspad još više je pojačano adekvatnom pratnjom zagrebačke ekipe – Zvonka Obajdin (sint, orgulje, vokal), Daniel Rodik (električna gitara), Ernest Džananović (bubanj i perkusije), Goran Ritoša (bas) – koja čini da Rebeli pulsiraju na najbolji način.

FOTO: Artwork Rebel Star Mesec

,,Pesma je nastala kada sam višesatno čitanje vesti iz svoje tri države zamenio radom na albumu. Mesec je nervozni san koji donosi nemir i neizvesnost, podsvesni poziv na šetnju po tamnoj strani meseca u borbi za budućnost“, kaže Milan Glavaški.

,,Pesma se možda zove Mesec, ali prži kao sunce u tri minuta surf psihodelije. Mesec je istovremeno surf, indie, zvuk Berlina, Njujorka, Beograda i Zagreba u jednom,“ definišu zvuk benda na novom singlu Zvonka i Daniel.

Album ,,Sedmo nebo“ biće dostupan krajem leta, a bend planira da svira širom regiona. Nove pesme su moćne, teške i bitne, a takvi su i koncerti koje Rebeli sviraju.

FOTO: Marina Uzelac

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

VOJKOV V, Z ++ I MIMI MERCEDES PRVA IMENA KONTAKT FESTA

Tim koji već sedam godina realizuje Kontakt konferenciju za kraj letnje festivalske sezone je pripremila veliku trodnevnu muzičku feštu. VOJKO V, Z++ I MIMI MERCEDEZ su prva imena Kontakt festa koji će zaokružiti letnju Open Air sezonu od 24. do 26. avgusta. Program - internacionalni. Zvezde - najtraženije u regionu... i šire... Mesto - najkomotnije za koncerte na otvorenom. KONTAKT FEST je trodnevna muzička manifestacija, koja će se održati od […]

today21. juna 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA