Vesti

RATKEROV ,,AVION“ VOZI UDOBNO KA NOVOM ALBUMU: ,,CRVENO U MRAKU“

today25. april 2023.

Background

Ratker je objavio novu pesmu ,,Avion” kojom, sa tek nešto crvene boje, simbolično najavljuje drugi album ,,Crveno u mraku”!

Nakon kovid kolekcije ,,Izolir trake“, Ratker je predstavio minimalistički pristup korišćenja analognih sintisajzera u pesmi ,,Saobraćaj“, dok novim singlom nastavlja započeto putovanje, ovaj put, avio-saobraćajem. Pesmu i njenu produkciju potpisuje Ratker, mastering Igor Benjocki, a iza autora i ovaj put stoji Glitch Records.

,,’Avion’ je ideja još iz vremena Sinestezije, ali se gitarama nije dala ukrotiti. Sa 3 mono sintisajzera je prirodno uzletela“, navodi Ratker.

FOTO: Promo materijal

Za pesmu je snimljen video na krovu novobeogradskog solitera, a Ratker o tome kaže: ,,Inicijalno nisam imao ideju za spot, dok nisam na instagramu naišao na Anin profil, na kom su izloženi video zapisi njenog crtanja. Ana Blanuša je arhitekta, a edukativni materijal koji kači zasniva se na crtanju simbola gradova koje obilazi. Poslao sam joj „Avion“ i pitao je da li bi bila voljna da na sličan način prikaže svoj doživljaj pesme. Bez ijednog inputa precrtala je moje misli, a mi smo onda pronašli soliter sa njenog crteža i pomoću drugarice Tamare došli do zlatnih ključeva upravnika Milana koja vode na krov 19. sprata blokovskog raja. Eskadrila Kroon Studija u sastavu Jovana i Tamara Pavlović, Miloš Grubač i Stefan Cojić rutinski je ovekovečila taj dan i pred vama je video na koji sam ponosan.“

FOTO: Promo materijal

,,Avion“, kao i ostale pesme Ratkera dostupne su na Spotify-u, Deezer-u i ostalim striming platformama.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

GRUPA PAVEL U PESMI ,,EVEREST“ DONOSI BEZBRIŽNE ZVUKE

Grupa Pavel objavila je treći singl sa nadolazećeg novog studijskog albuma. Reč je o pesmi "Everest" o kojoj je autor Aljoša Šerić rekao: ,,"Everest" je pjesma o nekim bezbrižnijim danima, kad su parkovi djelovali kao prašume, a brijegovi kao planine. To je posveta djetinjstvu, splitskoj buri i danima provedenima hvatajući krijesnice u tegle od marmelade, igranju na vatalo, kukalo i trule kobile, danima modrica i krasta na koljenima...". Autorski potpis […]

today24. april 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA