Vesti

NOVI RAMMSTEIN JE TU – ,,ANGST“ JE UVEO U ,,ZEIT“!

today2. maj 2022.

Background

,,Angst“ – nemačka reč koja označava osećaj straha duboko utkanog u savremenog čoveka jeste naziv poslednjeg singla koji nam otvara vrata novog albuma jednog od najvećih u svetu indastrijal metala – Rammstein!

Duge tri godine su prošle od poslednjeg albuma bez imena i rekli bi da su konstruktivno utrošene za stvaranje i usnimavanje osmog albuma po redu – ,,Zeit”. U karijeri dugoj skoro 30 godina ovo je najduža pauza između dva izdanja najvećih metal gromada.

Rammstein su do sada prodali preko 20 miliona albuma globalno, poznati su po uvek temeljno osmišljenim vrhunskim koncertnim spektaklima koji su, nažalost, neplanirano prekinuti usled pandemije. Ipak, bend je, na radost velikog broja vatrenih fanova, to vreme iskoristio za pravljenje nove muzike. U radu na novim pesmama pomogao im je berlinski producent Olsen Involtini, dok je za poseban vizuelni identitet naslovnice izdanja zaslužan kanadski muzičar i fotograf Bryan Adams koji je članove benda  fotografisao na stepenicama istorijske berlinske građevine Trudelturm.

FOTO: Bryan Adams

Protekle tri godine ujedno označavaju i najdužu pauzu između objavljivanja albuma u karijeri benda dugoj skoro 30 godina. Osim u digitalnom formatu, izdanje „Zeit“ dostupno je u obliku CD-a sa knjižicom od 20 strana, posebnog CD izdanja sa knjižicom od 56 strana i kao dvostruko vinyl izdanje sa knjižicom velikog formata od 20 strana.

Još jedno sjajno vizuelno ostvarenje iz opusa Rammstein videografije je tu za pesmu ,,Angst“ i baca pred nas razne podkontekste: otuđenje, nerazumevanje, medije kao sredstvo kontrole i ko zna šta još. Zaključimo sami:

Ubrzo će se znati i datumi velike severnoameričke i evropske turneje koju je ekipa Rammstein-a, nakon velike pauze izazvane COVID 19, konačno dočekala i čiji se početak očekuje 15. maja u Pragu.

Do tada, album na repeat:

https://www.youtube.com/watch?v=eHQVXgc8ov8

 

FOTO: Screenshot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

VELIKI BEOGRADSKI KONCERT VIZELJA U MAJU!

Posle pune 3 godine, beogradski bend Vizelj će održati svoj prvi samostalni koncert u klubu Dragstor 14. maja! Mladi beogradski bend Ubili su batlera će imati tu čast da otvori ovo nezaboravno veče, dok će za celovečernji program u crnoj sobi biti zadužena ekipa iz kolektiva B.R.O. (Am Hi, LON i MILF MAGNET). Karte su dostupne u klubu Zaokret po ceni od 700 dinara dok će na ulazi biti 900 […]

today2. maj 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA