Vesti

Q.O.T.S.A USKORO OTVARA POGLAVLJE NOVOG ALBUMA, JOŠ JEDAN SINGL JE TU: „CARNAVOUYER“

today1. jun 2023.

Background

Stigao je i drugi singl Queens of the Stone Age, „Carnavouyer“, koji  za sada ima lyrics video i najavljuje novi, osmi, studijski album „In Times New Roman…“.

Nedavno objavljeni „Emotion Sickness“, prvi singl sa najavljenog albuma „In Times New Roman…” sa kojim su se Q.O.T.S.A. trijumfalno vratili nakon diskografske pauze, ,,nalazi ih u njihovom najboljem, zlokobnom, bar-band-on-acid izdanju” (prema New York magazinu) i dobio je fantastične reakcije kritičara, publike i fanova. 

Za razliku od prvog singla, Carnavouyer“ otkriva Queens of the Stone Age u jednoj suptilnijoj nijansi zlokobnog: hipnotišući tuševi rifova slivaju se preko njihovog dobro nam poznatog, čvrstog rocka, prepoznatljivi zaštitni znak jednog od najbolih bendova današnjice, dok milozvučni vokal Joshu-e Homme-a, nešto drugačijih raspona i dubine nego inače, zaokuplja slušaoca svojim toplim, ali i poznatim tonovima prihvatanja i rezignacije: “When there’s nothing I can do, I smile…/kad ništa ne mogu da učinim, smešim se…” I dok su zadivljujuće, medene melodije ove pesme bez sumnje, zaista lepe, ovo su još uvek Queens of the Stone Age, pa ne nedostaje bubnja i basa od kojih tutnji utroba, ili vrišteće gitarske solo deonice od kojih trnci prolaze niz kičmu. Carnavouyer“ morate da čujete da biste verovali.

 

„We live, we die, we fail, we rise

I’m a vulture so I hear goodbyes

There’s no end to life

On & on…

Always life“

 

„In Times New Roman…” će na svim digitalnim platformama biti dostupan od 16. juna via Matador Records. Noć uoči objave, u prodavaonicama ploča i pabovima u 23 zemlje, organizovaće se MIDNIGHT CLUB druženje. MIDNIGHT CLUB počinje 15.06. u 23:00, a u prodaji će biti posebni pokloni, ekskluzivni merch među kojima i limitirano raznobojno LP izdanje, a na par lokacija i potpisani merch uz podelu ulaznica za nadolazeće koncerte. MIDNIGHT CLUB će svim ljubiteljima Q.O.T.S.A. pružiti jedinstvenu priliku da u potpunosti čuju„In Times New Roman…” , okruženi dobrim društvom i naravno, odgovarajućim nivoom bahanalija.

O beogradskoj promociji albuma više uskoro na društvenim mrežama Lampshade Media.

Spisak pesama „In Times New Roman…”

Obscenery

Paper Machete

Negative Space

Time & Place

Made to Parade

Carnavoyeur

What the Peephole Say

Sicily

Emotion Sickness

Straight Jacket Fitting

 

In Times New Roman… Villains come … Like Clockwork

 

FOTO: Promo materijal / Cover

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ŠANSA ZA MLADE IZVOĐAČE KROZ 40 NASTUPA NA VIŠE OD 20 MUZIČKIH FESTIVALA U ČAK 6 DRŽAVA REGIONA

Platforma Srbija stvara muziku / Serbia creates music poziva sve mlade muzičare, autorske bendove i izvođače iz Srbije da se prijave na nacionalni konkurs SERBIA CREATES: The Spotlight i osiguraju svoj nastup na nekom od najpoznatijih domaćih i regionalnih muzičkih festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji. Bendovi, disk džokeji i svi muzičari iz pravaca definisanih konkursom (pop, rok, džez, hip hop i popularna […]

today31. maj 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA