Vesti

NOVOBEOGRADSKA ,,DUŠA U ŠACI“ – NOVI SINGL GRUPE PROTO TIP

today30. maja 2022.

Background

Beogradska grupa Proto Tip predstavlja i treći video singl sa budućeg debitantskog albuma.

,,Duša u šaci“ je čista metafizika u četiri minuta nastala u Down There Studiju u produkciji Uroša Milkića.

Singl je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu, a video je urađen u režiji Nemanje Bajagića i Đurđice Bošković:

Za svaku novu pesmu Proto Tip u priču uvede jedan potpuno novi kontinent osećanja i ostane bez jednog člana benda. Nezavisno od aktuelne postave koju čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Nikola Bugarčić (bas) i Danilo Ilić (bubanj), na singlu ,,Duša u šaci“ učestvovali su Vuk Knežević (bas) i Vukašin Radić (bubanj). I ta mešavina novo-staro, sreća-tuga, ravnodušnost-haos, ljubav-očaj izbija iz svake pore ove pesme, uz Nikolinu mantru ,,Mi ne menjamo dan za noć, već nižemo dane i nižemo noći“, euforični gitarski solo, genijalne prelaze, zlokobne sintove i piterhukovski bas.

,,Tematski pesma je bliska prvom singlu ‘Kako ovde’, ali sa razlikom u stavu s kojim se pristupa problemu. Dok je ‘Kako ovde’ stvarala utisak sateranosti u ćošak i imala jednu fatalističku notu, ovde se lirsko Ja avanturistički i naivnije hvata u koštac sa nemani. Druga strofa se otvara metatekstom (EKV) i sadrži komentar i distinkciju spram novog vala. Muzički pesma je stvarana pod snažnim utiskom benda Spaceman 3, u smislu da je nastala iz početna 2 tona na gitari,“ demistifikuje genezu pesme Nikola.

Proto Tip su tokom poslednjih nekoliko meseci premijerno svirali u Ljubljani kao specijalni gosti Repetitora na velikom koncertu u Kino Šiška, a potom i samostalno u zagrebačkom KSET-u.

Njihov sledeći koncert je u Beogradu u klubu Drugstore 16. juna, gde su domaćini američkom bendu The Black Lips.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,NE PRISTAJEM“ KAŽE LIPOV LOUD U SVOM PRVOM EP-JU

Beogradski bend garažne orijentacije Lipov Loud objavio je, u izdanju promoterske kuće Long Play, na svim relevantnim digitalnim platformama i striming servisima, prvo EP izdanje sa četiri pesme, koje će koncertno promovisati u beogradskom Elektropioniru večeras 27. maja u 21,00h. Grupu osnovanu 2018. čine Bane Glumac (solo gitara i vokal), Đorđe Đolović (ritam gitara), Goran Kostić (bubnjevi) i Rade Šević (bas i vokal). Lipov Loud se interesantno poigrao rečima, jer […]

today27. maja 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA