Vesti

POZNATI FINALISTI NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2021

today18. avgusta 2021.

Background

Na ovogodišnji konkurs za Nagradu Milan Mladenović pristiglo je 197 prijava koje su zadovoljile zadate kriterijume, a žiri je među njima odabrao 14 finalista.

Jedna od 14 kompozicija pristiglih iz celog regiona biće novi laureat nagrade koju tradicionalno dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića.

Žiri je slika celog regiona, kakva je bila i Milanova muzika: Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska) izglasao je finaliste koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji koju priprema Zadužbina Milana Mladenovića, a jedan od njih poneće priznanje Nagrada Milan Mladenović 2021.

Nagrada je iznos od 2.000 evra, a za njenog dobitnika, ove godine, biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.

Pesme koje su ušle u finale su:
BOI – Dina Jashari (Makedonija)
COBRA – Yonic (Crna Gora)
GRADE MOJ – Aleksandar Ljiljak (Hrvatska)
IZNAD RIJEKE – Magdalena Mandura (Hrvatska)
JEDNOG DANA – Sopot (Bosna i Hercegovina)
KAIN – Organizam (Srbija)
MISISIPI – Koikoi (Srbija)
NE VREME – Funk Shui feat. Vera Ljubojna (Makedonija)
NOVČANICE – Vizelj (Srbija)
OBRNUTI RED STVARI – Kralj Čačka & Nina Bajsić (Srbija / Hrvatska)
SAMODISCIPLINA – Keni nije mrtav (Srbija)
SKLOP – litl itali (Hrvatska)
TU – Ana & The Changes (Srbija)
URONI U SAN – Žen (Hrvatska)

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja. Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A“, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve“.

FOTO: Zoran Rosić / Design by Futro Design Studio

Written by: Katarina Popovic

Previous post

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA