Vesti

POZNAT REGIONALNI ŽIRI KOJI ODLUČUJE O ŠESTOJ NAGRADI MILAN MLADENOVIĆ

today16. april 2024.

Background

Poznat je regionalni žiri koji odlučuje o šestoj Nagradi Milan Mladenović! Konkurs za Nagradu biće otvoren 1. maja 2024.

Zadužbina Milana Mladenovića će tradicionalno 21. septembra 2024, na Milanov rođendan, dodeliti šestu Nagradu Milan Mladenović. Nagrada se dodeljuje za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji je svake godine u drugačijem sastavu, ali uvek regionalnom. O Nagradi Milan Mladenović 2024 odlučivaće:

Anja Rupel (Slovenija), muzičarka;
Dubravko Jagatić (Hrvatska), novinar i muzički kritičar;
Max Juričić (Hrvatska), muzičar;
Nikola Vranjković (Srbija), pesnik i muzičar;
Svetlana Đolović (Srbija), urednica Radioaparata.

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024 biće otvoren 01.05. i trajaće do 31.05.2024.
Očekivanja žirija su različita.

,,Pored standardnih stvari: posvećenosti, emocije, strasti, poruke i stava, očekujem određenu vrstu balansa i celovitosti. Kada to kažem, mislim da se ideja realizuje do kraja – i u izvođačkom i u autorskom delu. Aranžman je ono na šta ja volim da obratim posebnu pažnju, i to me često kupi u raznim pesmama. Inovativnost, smelost i muzički avanturizam očekujem od svih koji se prijavljuju za Nagradu Milan Mladenović, s obzirom na to da su upravo stalno istraživanje novih muzičkih horizonata i pogled u budućnost bili Milanov zaštitni znak“, kaže Svetlana Đolović.

,,Zadnjih godina izbjegavam koncerte poznatih bendova. Pravim raciju po klubovima i tražim nešto novo. Prošle godine sam otkrio Koikoi, koji su bili finalisti jednog od natjecanja za Nagradu Milan Mladenović, tako da očekujem da ćemo i ove godine nešto zanimljivo čut“, kaže Max Juričić i dodaje da je vrlo uzbuđen i počastvovan što je ove godine među članovima žirija.

,,Pesma kojoj ću dati najviše glasova apsolutno ne treba da liči na EKV ili na bilo šta što je Milan radio. Jednostavno, celo to delo treba da ima iskrenost i energiju kakvu je imao Milan Mladenović“, kaže Nikola Vranjković i dodaje da su i muzika i tekst ono što autorsko delo čini celovitim.

FOTO: Zadužbina Milana Mladenovića

Svima koji razmišljaju da pošalju svoju pesmu na konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024 Anja Rupel kratko i jasno poručuje: ,,Budite svoji. Budite kreativni„, a Dubravko Jagatić dodaje: ,,Ako vjeruješ u pjesme, kao što je Milan vjerovao u svoje pjesme; ako znaš sjajno spojiti muziku i tekst; ako imaju onu istu snagu i emociju kakvu su imale Milanove pjesme, prijavi svoju stvar! Možda je upravo tvoja pjesma najbolja pjesma u regiji ove godine“.

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A. Drugi laureat bila je grupa dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve“. Naredne, 2021. godine, Nagradu su dobili Ana & The Changes za pesmu ,,Tu“, 2022. laureatkinja je bila iz Severne MakedonijeDina Jashari sa pesmom ,,Doma„. Aktuelni laureati su Ljubičice i njihova pesma ,,Dok čekamo pad“.

Fond za Nagradu Milan Mladenović 2024 iznosi 3.000 evra, a svi detalji o Nagradi i samom konkursu biće objavljeni 01.05.202. na sajtu www.milanmladenovic.com.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NAGRADA GRADA BEOGRADA I REGIONALNA PREMIJERA FILMA ,,YU GRUPA – Trenutak sna“

Filmski reditelj Darko Lungulov dobitnik je „Nagrade grada Beograda“ za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo za scenario i režiju filma „YU Grupa – Trenutak sna“. Nagrada će biti uručena na svečanosti u Skupštini grada u petak, 19. aprila.   photo: Yu Grupa ,,Trenutak sna" promo     Regionalna premijera nagrađivanog filma o YU Grupi biće održana na 20. ZagrebDox festivalu, jednom od najvažnijih festivala dokumentarnog filma u regionu, u okviru programa […]

today16. april 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA