Vesti

PORTO MORTO U AMERIKANI!

today2. oktobar 2023.

Background

Hrvatski bend Porto Morto nastupa 7. oktobra U Domu omladine, sala Amerikana!

 

Njihov debitantski album “Porto Morto” pojavio se 2016. godine, dok je drugo po redu izdanje “Portofon” izašlo 2019. i iznedrilo hitove “Kuća” i “Hodaj” koju su odradili sa Darkom Rundekom, a koja im je donela tri nominacije za Porin. Godine 2020. pustili su u etar i “live sesson” sa sedam pesama, a onda naredne godine objavljuju spot za pesmu “Vrijeme je za čilanje” i kako kažu “ova pesma je proglas oslobođenja, a spot fantazija u svetu u kome je glavna valuta čil, apstraktan delirijum u kome je glavni cilj osvojiti malo vremena za sebe”.

 

FOTO: Porto Morto poster

 

Vrlo brzo nakon “čilanja”, obradovali su sve one koje prate njihov rad singlom “Čekam ih”, i time najavili treći album “Portopop”.

Kako kažu “to je verzija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i električnog estetskog vokabulara moderne pop muzike koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko je namenjena za solo izvođače”.

Mnogi ih smatraju predstavnicima novog talasa u regionu, i za sedam godina postojanja izbacili su tri studijska albuma, osvojili Porina za najbolji alternativni album, imali niz rasprodatih koncerata po regionu, a rado su viđeni, slušani i u Srbiji. Ono što ih ističe jeste autentičan vizuelni identitet koji je i te kako razrađen u spotovima, koje sami kreiraju. A kakvu energiju ova sedmorka širi sa scene, uverite se 6. maja. Bend čine Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marjan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

Cena ulaznica iznosi 1.000 dinara, a mogu se nabaviti putem servisa Tickets.rs.

 

 

COVER FOTO: Porto Morto promo

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

LET 3 U DOMU OMLADINE!

Nakon velikog uspeha numere „Mama ŠČ“ na ovogodišnjoj Evroviziji, Let 3 su za Dallas Records objavili dugoočekivani album „ŠČ“, na kojem su ugostili poznata imena hrvatske muzičke scene – od Tereze Kesovije i Alke Vuice, do TBF, Alena Vitasovića i Siniše Vuce.   FOTO: Let3 promo   Prvu koncertnu promociju albuma održali su 2.septembra u zagrebačkoj Šalati, gde su trosatnim audio vizuelnim spektaklom oduševili sve prisutne, vešto balansirajući između rock’n’roll […]

today2. oktobar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA