Vesti

POPEČITELJI OBJAVILI ALBUM ,,UVEK“ NA VINILU

today18. avgusta 2021.

Background

Neumorni visokoenergetski trio, koji svojom autentičnom muzikom već više od dve decenije razgaljuje koncertne prostore širom zemlje i regiona, objavio je dugoočekivani album pod nazivom „Uvek“ (Odličan hrčak / Druga stvar 2021).

,,Uvek“ sadrži devet pesama i prvo je izdanje Popečitelja objavljeno na vinilu.

„Objavljivanje ovog albuma, prvobitno najavljenog singlom „Pozivanje“, kao i mnoge druge stvari je bilo odloženo usled krize izazvane pandemijom. ,,Uvek“ izlazi sa zakašnjenjem, ali možda i u pravom trenutku za vraćanje nade u bolje sutra. Album je snimljen i završen pre pandemije, a tematski i zvučno je nosio to breme bliske budućnosti. Naslovi numera kao da su najavljivali dešavanja koja slede. Otvara ga „Udarna vest“, a tu su i „Vreme nade“, „Aždaja je mrtva“, „Pozivanje“ dobija svoje „Odazivanje“, naslovna „Uvek“, „Uporna spona“ i „Most“, a završava se pozitivno „Slavljem“. Nadam se da će biti razloga za to pozitivno, i to na jesen u klupskim koncertnim prostorima“

FOTO: John Wolfrik

Braća Saša i Goran Furunović potpisuju muziku na albumu dok je bubnjeve odsvirao tadašnji bubnjar Ivan Cvetković – Ivši koga je kasnije zamenio Dušan Lazić, aktuelni bubnjar Popečitelja.

Produkciju i dizajn omota potpisuje Saša Furunović.

Popečitelje i njihov novi album ,,Uvek“ publika će biti u prilici užuvo da čuje na Belgrade Beer Festu, a bend planira koncertnu promociju novog albuma na jesen, ako situacija to bude dozvolila.

Album je na vinilu dostupan u Anti Shopu (Cetinjska 15, Beograd), kao i na antishop.rs, a objavljen je i na svim digitalnim platformama.

FOTO: ,,Uvek“ ploča, promo

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NICK CAVE & THE BAD SEEDS DOLAZE NA EXIT 2022!

Veliki Nick Cave i njegovi The Bad Seeds su prvi potvrđeni hedlajneri 21. izdanja EXIT festivala, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine. Jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, predvođen neuništivim rok propovednikom zagrmeće sa glavne bine festivala u petak, 8. jula i, nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure,  nastaviti niz gostovanja istorijskih gitarističkih imena na Exitu. Njihovi nastupi, intenzivni i glasni, nabijeni snažnim […]

today18. avgusta 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA