Vesti

,,POP DEPRESIJA“ DOČEKUJE NOVU GODINU SA NOVIM IZDANJIMA

today13. decembra 2021.

Background

Pop Depresija i Kišobran su predstavili treći studijski album grupe Bohemija ,,Putujemo”. Uz singl ,,Levo oko” na albumu nalazi se još sedam pesama – naslovna tema, ,,Prsla sam”, ,,Moje misli su oprezne”, ,,Sidro”, ,,Što sam lud”, ,,Revolveraš” i ,,Znam da nije lako”.

,,Pevač i gitarista Bohemije Janko Džambas ovo putovanje zamislio je i kao odlazak na egzotične destinacije, ali i kao ,,putovanje bez pomeranja” ili ronjenje na dah u sopstvene snove. Raskošno produciran, genijalno aranžiran, poetski nadahnut i znalački odsviran ,,Putujemo” je logičan nastavak ideje koja je okupila bend: ,,hajde da sviramo muziku inspirisanu Beach Boysima i Bitlsima, ali na način kako to mi kapiramo”. Sve to uz brojne uticaje psihodelije s obe strane okeana, britpopa i škotskih pop zanesenjaka, uz suptilne citate bendova iz regiona koji su presudno uticali na zvuk grupe.“, kaže ekipa iz Pop depresije.

Beogradska petorka Proto tip je izbacila novi video singl ,,Krećem se“. Pesma je nastala u Down There Studiju u saradnji sa producentom Urošem Milkićem, a video koji nosi neki lep osećaj slobode mladosti je režirala Sara Radulović.

,,Ovom pesmom bend se otvara i komunicira sa novim temama, kao što su ljubav, prolaznost i promenljivost odnosa. Dok su podražavanja bila diverzija, ovo je jedna vrlo konkretna i iskrena ljubavna pesma, koja odiše melanholijom. Refreni su pesimističan odgovor na strofe koje vape za ljubavlju. Ipak, izlaz iz pesme, putem muzike i ritma donosi nadu i ostavlja slušaoca rasterećenog i u dobrom raspoloženju,” kaže Nikola, pevač i gitarista benda.

Pesnikinja i pevačica grupe Autoparka, Ognjenka Lakićević, predstavlila je svoju prvu solo pesmu ,,Jovane” koju objavljuje pod imenom Olja.

,,Olja je naziv onlajn projekta iza kojeg stojim ja, Ognjenka Lakićević, iz benda Autopark i moji prijatelji i saradnici bez kojih ovo ne bi postojalo. Odluka da se pesme koje povremeno pravim kod kuće snime je nastala za vreme pandemijske izolacije: nedovoljno kompleksne za Autopark, a previše drage da ih odbacim, ali ono što je presudilo da poželim da ih trajno zabeležim i podelim s drugima, jeste to što sam ovde prvi put i autorka muzike, što je nova i uzbudljiva vrsta odgovornosti i slobode,” kaže Ognjenka.

Singl ,,Jovane” dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu Pop Depresija/Kišobran, a video je režirala Kristina Milosavljević:

,,Čini mi se da idem u krug
Gledamo kroz prozor
Ne vidimo kud“,

kaže beogradski kvartet Sitzpinker u novoj pesmi ,,Mustang“, za koju je snimljen i video spot po zamisli
Jane Anđić i Gvozdena Ilića koji je u finalni oblik ,,Tron na stereoidima sreće Poroke Majamija“ pretvorio je Izvanredni Bob.

I ovaj singl nastao je u Down There Studiju  Uroša Milkića, a Andrej Mladenović bio je producent i snimatelj – kompletan bend je autor pesme. ,,Mustang“ je sa jedne strane klasični pank-rok hit, a s druge otvorena seksulna igra koja zove i mami. ,,Odlučite sami – vožnja ili seks!“, kažu iz Pop depresije.

Nežni Dalibor kaže da je ,,skroz OK“ i evo posle dve godine od poslednjeg koncerta (Novi Sad), skoro tri od poslednje objavljene pesme (,,Ne mislim“) i nešto manje od pet godina od poslednjeg studijskog albuma (,,U slojevima“) pojavljuje se i u saradnji sa Pop Depresija/Kišobran kolektivom i predstavlja četiri nove pesme na EP izdanju ,,Skroz OK“.

,,Kako zvuči Dalibor posle tolike pauze? Zvuči pakleno, besno, klaustrofobično, povređeno, glasno, preglasno… Gitare kao da su rešile da spoje najbolje iz vremena Dinosaur Jr, Sonic Youth i Husker Du sa sadašnjim gitarskim herojima – IDLES, Squid, Dry Cleaning, Fontaines D.C. kažu iz Pop depresije. Uz pomoć producenta i snimatelja Uroša Milkića i njegovog famoznog Down There Studija sve je izašlo napolje kroz urlik da ovako više ne može.

,,Iznenada, s asteroida na rubu Sunčevog sistema, potprostornim kanalom, Nežni Dalibor poslao je svojim drugovima Ivici, Ljubi, Gagiju i Dadu četiri nove numere inspirisane tom bledoplavom tačkom na horizontu. Četiri Daliborova druga su hitno otišla kod Uroša u DTS da trajno zabeleže ovu isprekidanu poruku i pošalju je Ivanu u PD kuću da je podeli sa svetom. U poslednjoj fazi ovog delikatnog procesa u pomoć je pohrlio i master Saff iz Čikaga. Svi zajedno rekonstruisali su
poslednji nedostajući delić gde Dalibor kaže da je – Skroz OK. A on, Dalibor, nastavlja svoj put u međuzvezdani prostor, kroz tamnu materiju kojoj pripada, dok budućnost, kao iobično, ostaje neispisana.“, kažu iz benda Nežni Dalibor.

FOTO: Pop depresija/uzeto sa sajta.

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NIKOLA ČUTURILO PRIČA SVOJE ,,PRIČE IS DEPOA“

Snimano na način dobro ozvučenog benda na pozornici, sirovo, bez puno ili bez imalo ukrasa sa strane, ,,Priče is Depoa” predstavlja jedan od najličnih albuma u karijeri Nikole Čuturila koji je upravo objavljen u izdanju Lampshade Media. Posle velikog uspeha singlova ,,Sanjam te” i ,,Lice ulice” objavljenih u 2021. godini, novi album je konačno pred nama i predstavlja intimnu, i iskrenu vlastitu projekciju, izraženu u maniru autentičkog zvuka rock muzike. […]

today10. decembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA