Vesti

POINCIANA FEELS KAŽE ,,VREME JE ZA SOUL“ I DEBITANTSKI DUPLI SINGL

today23. maj 2023.

Background

Vreme je za soul, jer Poinciana Feels debituje zanjihanim zvukom duplog singla ,,Prava stvar“/“Solitude'“.

,,Prava stvar“ je lep primer šta se desi kada se ljudi okupe oko zajedničke fascinacije soulom, džezom, fankom i world music-om. Grupa postoji od 2020. godine, svirali su tu i tamo, radili na pesmama i čekali trenutak da se predstave.,,Prava stvar“ i „Solitude“ su najava onoga što dolazi.

Poinciana je drvo koje (originalno) raste na Madagaskaru, ali to je i naziv džez klasika besmrtnog pijaniste Ahmada Džamala. Poinciana Feels je osećaj koji dolazi iz muzike koju svira ovaj bend.

„Svako ljudsko biće će se u jednom trenutku svog života neminovno zapitati da li je ovaj život kakav živimo danas, kao takav jedini moguć i da li ono sto doživljavamo kao stvarnost mora tako da izgleda. Ova pesma govori o jednoj takvoj upitanosti, o našoj iskonskoj potrebi da se okrenemo sebi, da istražimo sebe i da se sretnemo sa svime što postoji u nama. Na tom putu je neophodno da se povučemo, da ostanemo sami sa svojim mislima, kako bismo u tišini preispitali sve ono što nam se danas nudi kao istina. Pesma priča o intuitivnoj potrazi za mirom u sebi, koji nam je svima neophodan kako bismo u ovom životu našli svoju misiju, i dali pravi smisao svom životu,“ kaže gitarista i autor pesme Aleksa Lukić.

FOTO: Promo materijal

Članovi benda Poinciana Feels su: Max Kočetov (saksofon), Andreja Hristić (klavijature, bas i vokal), Miloš Grbatinić (bubnjevi), Nenad Tepavčević (vokal), Ana Protulipac (vokal) i Aleksa Lukić (gitara).

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

VELIKI FRED WESLEY SA THE NEW JB’S BENDOM U KLUBU BLUZ I PIVO U JULU!

Legendarni frontmen i trombonista Fred Wesley jedan je od osnivača fank muzike, kompozitor i šef benda čuvenog James Browna, vođa The New JB’s, solista George Clintona i Parlament Funkadelic-a i Bootsy Colins Rubber Band - a! U okviru svoje evropske turneje, na našu veliku radost, sa bendom The New JB’s nastupiće u Beogradu, 1.jula, u klubu Bluz I Pivo, Cetinjska 15! Očekuje nas redak muzički događaj i proverena muzička žurka […]

today23. maj 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA