Vesti

PODGORIČKA ČETVORKA VRPCA OBJAVILA E.P. ,,NE SPOTIČI SAN“

today17. jun 2024.

Background

,,San ne prestaje, sam život ga inspiriše i napaja.” – kaže Braco Subotić pevač i tekstopisac Vrpca iz Crne Gore, benda koji se se od prvog albuma, uz svojevrsnu fuziju žanrova, pre svega oslanja na alt rock.

Njihovo drugo EP izdanje ,,Ne Spotiči san” , objavljeno danas, nudi nam upravo taj muzički pečat, zdravo isprepletene suštine njihove ideje, bez računice ili lutanja, produbljene, koju u konačnici i nude slušaocu. Izdanje ,,Ne Spotiči san” nosi gitarske distorzije Miloša Pejovića kao i rešenja aranžmana, a tekstove potpisuje Braco Subotić.

Na EP-u podgorička četvorka preispituje koliko živimo ono što sanjamo, šta su naši snovi, da li sebi namećemo okolnosti koje nas ometaju da živimo onako kako želimo. ,,Ne spotiči san” je poruka ljudima svih generacija jer nikada nije kasno pronaći sebe i živeti svoj san. Sa druge strane, kako kaže Miloš Pejović, poseban fokus je na mladim ljudima koji treba da se povežu sa energetskim centrom u sebi i žive svoj život koračajući barem približno ka ostvarenju svojih punih potencijala.

EP je sniman u nikšićkom studiju ,,Disorder” kod producenta Bojana Dobrilovića, a miks i analogni master je radio Robert Telčer u svom studiju ,,Šamarčina” u Vrbasu.

FOTO: Promo materijal

Na EP-u je gostovao kao prateći vokal i na drugoj gitari Dino Kapetanović, dok je gost na jednoj pesmi na modularnim sintovima bio Nemanja Bečanović.

Bubanj je na svim pesmama snimio Ivan Bakić, a bas gitaru je snimio Danilo Pendo.

Omot je radio dizajner Nikola Kalezić, a autor fotografije je Vladimir Zaputović.

Kameru, režiju i scenario za video spot pesme “Grad” potpisuje Petar Radulović.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

RETROSPEKTIVA, A.N.D.R. I ANA PROTULIPAC U NOVOM VIDEO SINGLU: ,,NE BUDI ME“

Pop sastav Retrospektiva objavio je za izdavačku kuću Kontra novo singl izdanje pod nazivom ,,Ne budi me" u kolaboraciji sa A.N.D.R. i Anom Protulipac. Produkciju pesme potpisuje Retrospektiva, glavni vokal otpevala je Ana Protulipac, dok je pored momaka iz benda za aranžman bio zadužen Andrija Gavrilović A.N.D.R. FOTO: Zoran Rašić ,,Ne budi me" je remake pesme koju u orginalu izvodi jugoslovenska šlager pevačica Nena Ivošević. ,,Kada smo čuli ovu stvar […]

today17. jun 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA