Vesti

POBEDNIK 7. BUNT ROK FESTIVALA JE BEND MONAH IZ NIŠA!

today6. juna 2023.

Background

Niški progresive-rok sastav „Monah“ pobedio je na 7. Bunt rok festivalu i to nije sve- dva člana benda poneli su i nagrade za najboljeg bubnjara i najboljeg gitaristu sedmog izdanja nacionalnog festivala posvećenog afirmaciji novih rok muzičara i autora, a srebrnu i bronzanu BRF munju osvojili „Bagremov med“ i „Sin Seekas“!

Branki Glavonjić, autorki emisije „Bunt“ i Bunt rok festivala su se ulozi voditelja tri večeri programa 7. BRF pridružili muzičari – Aleksandar Marković Lama („Bolesna štenad“) i Zoran Stefanov Iskaz („Iskaz“).

FOTO: Lama Branka i Iskaz VODITELJSKI TANDEM 7 Bunt rok festivala / Promo materijal

U oštroj konkurenciji od dvadeset bendova i autora iz cele Srbije, u finale sedmog Bunt rok festivala prošlo je (iz dva polufinala, 1. i 2. juna) ukupno 10 bendova, koji su se sinoć nadmetali za pobedu ali i ostale prestižne nagrade.

U subotu uveče, na bini RTS Studija 8, takmičilo se deset finalista: „Rihter“, „Razvigor“, „Bagremov med“, Milan Kosanović, „Promonael“, „Fjordovi“, ,,Sara Džesika Panker“ (umesto benda „Noise gate“), „Sin Seekas“, „Grizete“ i „Monah“.

Žiri festivala je tokom finala pojačan sa još dva člana, te je o najboljima od najboljih odlučivao u ovom sastavu: Maja Cvetković („E play“), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend „Repetitor“), Miloš Ignjatović („Kon konferencija“), Milovan Bošković („Zemlja gruva“), Uroš Marković (muzički producent, kompozitor i muzički urednik u RTS- u) i Nebojša Sabovljević (muzički urednik tematskog radio kanala „RTS Rokenroler“).

FOTO: Ziri finala 7 Bunt rok festivala / Promo materijal

Predsednik žirija – Ivan Fece Firči, saopštio je odluke žirija 7. Bunt rok festivala o nagradama za muzičare koji su se izdvojili kao najbolji na festivalu:

  • Najbolji vokal 7. BRF: Strahinja Popović („Bagremov med“) Nagradu – mikrofon je obezbedio ROCK radio, uz podršku „Mitros music“
  • Najbolja bas gitaristkinja 7. BRF: Sara Nikolić („Rihter“) Nagradu – bas gitaru je dodelio Miloš Ignjatović u ime „Kon konferencije“
  • Najbolji bubnjar 7. BRF: Đorđe Hartl („Monah“) Nagradu – doboš je dodelio Dušan Živanović Džekac ispred „Sing media“
  • Najbolji gitarista 7. BRF: Lazar Jovanović („Monah“) Nagradu – gitaru je poklonilo Udruženje džeza, zabavne i rok muzike Srbije, a uručio je član UO ove asocijacije Miroslav Cvetković Cvele

 

FOTO: Promo materijal ROCK radio

Branka, Lama i Iskaz saopštili su imena troje prvoplasiranih na 7. Bunt rok festivalu, a trofeje čuvene statuete „munje“, uručili su im članovi benda „Sanitarium“– prošlogodišnji pobednici.

Prva tri mesta 7. Bunt rok festivala RTS – a osvojili su:

1. mesto- zlatni trofej i novčanu nagradu od 200.000 dinara osvojio je bend „Monah“ iz Niša

2. mesto- srebrni trofej i novčanu nagradu od 150.000 dinara osvojio je beogradski sastav „Bagremov med“

3. mesto- bronzani trofej i nagradu od 100.000 dinara osvojio je vojvođanski bend „Sin Seekas“

FOTO: MONAH pobednici 7. Bunt rok festivala dibitnici nagrade za najboljeg gitaristu/bubnjara

FOTO: Vicesampioni 7. Bunt rok festivala beogradski bend BAGREMOV MED

FOTO: Vojvođanski sastav SIN SEEKAS 3 mesto na 7. Bunt rok festivalu

 

Autorka projekta Bunt rok festivalBranka Glavonjić, istakla je da ovo nije sve od nagrada već da će, po tradiciji, najbolji bendovi dobiti i priliku da nastupe ovog leta na velikim muzičkm festivalima u Srbiji i inostranstvu.

Tokom prvog i drugog polufinala, u revijalnom programu Bunt rok festivala 2023. nastupili su pobednici trećeg Bunt rok festivala – beogradski sastav Viva Vops kao i bendovi Kanda, Kodža i Nebojša, Bolesna štenad i Iskaz, a uz prošlogodišnje pobednike, Sanitarium, u revijalnom programu finala festivala nastupili su Konstrakta i Zemlja gruva.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,KA NEBU“ JE DRUGI SINGL I PRVI VIDEO CRNOGORSKOG ALT BENDA BUBNJIVI & PSI

Bend Bubnjivi & Psi priprema svoj prvi studijski album ,,Stanje svjesti", na kom će se naći jedanaest pesama, a singl ,,Ka nebu"  je drugi predstavnik onoga što možemo da očekujemo od ove kreativne četvorke i retkih predstavnika crnogorske alt rock scene. Iza autorskog projekta Bubnjivi & Psi stoji Ivan Ivanović Bubnjivi, gitarista grupe Parampaščad - odakle inspiracija za drugi deo imena grupe. Nakon prošlogodišnjeg prvog singla ,,Sam sa sobom" objavljenog za […]

today6. juna 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA