Vesti

CARDINAL POINT SU POBEDNICI B.A.R.F. 11!

today27. decembar 2022.

Background

U nedelju veče je u sali Amerikana Doma omladine Beograda održano jedanaesto izdanje Beogradskog autorskog rok festivala BARF 11.

Prvu nagradu festivala osvojio je bend Cardinal Point iz Vranja!

FOTO: Mihailo Veličković

„Možemo da kažemo da smo na najbolji mogući način započeli drugu deceniju Beogradskog autorskog rok festivala!“ kažu organizatori i dodaju: „Sjajni nastupi više nego odličnih bendova (takmičarskih i revijalnih) i fantastična publika koja je došla da pruži podršku svima koji su se našli na bini u Amerikani.“

Festival su otvorili prošlogodišnji pobednici po glasovima publike, mladi bend Ascend koji svojom zrelom svirkom pokazuju da je veliki broj nastupa u proteklih godinu dana itekako uticao na njih na najbolji mogući način. Primetno je bilo da oni već sada uveliko imaju svoju vernu publiku koja ih je zdušno bodrila i pevala zajedno sa njima.

Takmičarski deo otvorio je Aurium koji su odmah pokazali da su bend za veliku binu. Kombinacija očaravajućeg vokala i žestoke svirke uz simfo momente nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Alhambra je imala ne jedan, već čak tri fantastična vokala, a uz odličnu pratnju benda uspeli su da razmrdaju sve u Amerikani.

Usledio je nastup novosadskog dua Short Reports koji čine Nikolete na bubnjevima i Nemanja na gitari! Jedan od originalnijih bendova ove večeri, sa veoma zanimljivom svirkom i aranžmanima.

Cardinal Point su od samog početka atmosferu doveli do usijanja, ni za trenutak ne posustajući kako su se pesme ređale! Publika je prepoznala i reagovala na neverovatnu energiju koja je dolazila sa bine.

Usledio je još jedan odličan nastup „paklene petorke beogradske podzemne scene“ – benda Sara Džesika Panker! Bend koji, ispostaviće se, ima i najbrojniju podršku, sasvim zasluženo.

Bend koji je možda malo odudarao od ostalih, netipičan jer njihovom svirkom dominiraju etno motivi, jazz i progresiv momenti uz tek poneku tvrđu notu, sa odličnim aranžmanima i izvedbom bio je bend Ibar! Svi prisutni su uživali u zaista magičnoj svirci.

Pretposlednji bend u takmičarskom delu programa bio je Direct drive, koji je uspeo da pokaže zašto su ove godine odneli pobedu na Zaječarskoj gitarijadi.

Takmičarski deo odličnim performansom zatvorio je „Rammstein iz Mladenovca“, zanimljiva i energična ekipa X-machine.

Dok je žiri većao i publika se izjašnjavala o svojim favoritima, Sanitarium je uveliko grmeo sa bine! Jedan od naših najboljih i najoriginalnijih mladih bendova pokazao je zašto su upravo oni bili pobednici Bunt rok festivala i Mobile demo festa.

Prvi nastup ikada imao je Arigo Saki band koji je nešto lakšim notama razveselio publiku i privoleo ih da već 14.januara dođu na ponovno druženje u Domu omladine.

Za sam kraj večeri – proglašenje pobednika!

Bend koji je dobio najviše glasova publike na jedanaestom BARF-u je Sara Džesika Panker.

FOTO: Mihailo Veličković

Žiri u sastavu: Katarina Popović Kale (muzičar i voditeljka Rock radija), Sanja Marić (ispred Zaječarske gitarijade) i Dušan Alagić (kompozitor, muzičar i producent) doneo je odluku da drugu nagradu za najbolje izvođenje pripadne bendu Ibar,

FOTO: Mihailo Veličković

dok kao pobednici jedanaestog BARF-a kući odlaze Cardinal Point!

„Ceo tim URMUS-a je i ovog puta dao sve od sebe da festival protekne u najboljem redu. Zahvalni smo što i publika i bendovi prepoznaju naš trud. Vidimo se dogodine na dvanaestom izdanju festivala!“ rekla je ekipa Udruženja rok muzičara Srbije za sam kraj i pozvala publiku da prati i podržava sve festivale u Srbiji kao i svirke novih i mladih bendova: „Podržite rokenrol!“

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BOYE PREDSTAVILE DO SADA NEOBJAVLJENU PESMU: ,,KUĆA I KRIK“!

Kultni album novosadske grupe BOYE ,,Boye se ne boje" početkom 2023. godine konačno će biti dostupan na vinilu! Izdavačka kuća Odličan hrčak objaviće ploču sa dve bonus pesme, do sada neobjavljene. Jedna od njih je ,,Kuća i krik", koja je dostupna na youtube-u, a druga, ,,Ti si taj", čuće se pred sam izlazak vinila, 20. januara. U toku je preorder ploče putem sajta antishop.rs i traje do 15. januara 2023. […]

today27. decembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA