Vesti

NIŠKI PLUSTIC SUNDAY JE SAVRŠENA DOZA U OVO ,,VREME“

today15. septembar 2022.

Background

Niški sastav Plastic Sunday posle tri studijska albuma i malo duže pauze vraća se na regionalnu scenu i predstavlja singl „Vreme”. Pored nove pesme bend najavljuje i kompilacijski album na ploči, kao i studijski album koji je u procesu snimanja, ali i početak saradnje sa izdavačkim kolektivom Pop Depresija/Kišobran.

Plastic Sunday tokom cele svoje karijere bio je poznat po angažovanim pesmama, majstorskim gitarama i apokaliptičnoj atmosferi, a u skladu sa tim je i nova pesma ,“Vreme”, koja je uz sve to obojena i šugejz nijansama. Pevač i bubnjar grupe Milan Mitrović u jednoj rečenici objašnjava ideju novog singla: “Plastic Sunday u novom singlu postavljaju pitanje intelektualnih merila u današnjoj društvenoj klimi.”

Pesma „Vreme“ snimljena je u studiju „Strip“ u Beogradu jula 2021. godine, snimatelji su bili Danijel Jurišić, Andrija Cecić i Mladen Mitić koji je uradio produkciju i miks ovog singla.

Art direkciju, režiju i analognu montažu sa video kasete HI8, uradio je mladi reditelj Mihajlo Kitevski, čije je delo i sam video za singl „Vreme“. U glavnoj ulozi pojavljuje se Tijana Živković, dok su koreografiju u spotu uradile Anja Milosavljević i Aleksandra Obradović.

Plastic Sunday na sceni je od 2010., a objavili su tri albuma – “Razum traži razloge” (2011),
“Komunikacija” (2014) i “Svetlost u tebi” (2017) i odsvirali stotinak koncerata. Posle duže pauze vratili su se prošle jeseni singlom “Mesto za nas”, a video singl “Vreme” je sledeći korak u povratku i najava stvari koje dolaze. Kompletna diskografija Plastic Sunday od danas je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu grupe.

FOTO: Promo materijal/Art work

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,BIGZ ZA PONETI“ U ČAST KOLEKTIVNOG SEĆANJA

,,BIGZ za poneti“ zamišljen je kao digitalna vremenska kapsula BIGZ-a, čiji gradivni materijal čine audiovizuelne uspomene pojedinaca prikupljene putem javnog konkursa „BIGZ za poneti“ i predstavljaju autentične, dokumentarne zapise – koji rediteljskim postupkom spajanja u video rad grade kolektivno sećanje na jedan period i njegovu atmosferu. Autor projekta/video instalacije je Tamara Milošević i priliku da je pogledate imaćete od 15. do 17. septembra u prostoru Kule! Jedna od najznačajnijih građevina jugoslovenske […]

today14. septembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA