Vesti

,,PLACEBO“ – PRVO POTVRĐENO IME ARSENALA! KARTE PUŠTENE U PRODAJU!

today22. oktobra 2021.

Background

Svetski značajan bend Placebo prvi je poznat hedlajner Arsenal festa, koji će biti održan 30. juna, 1. jula i 2. jula 2022. u Kragujevcu, na prostoru Kneževog arsenala!

Londonski alternativci, prepoznatljivi po androginom izgledu i stavu, kao i osobenom spoju popa, panka, gotike, grandža i glam roka, nastupiće na Main Stage-u druge festivalske večeri, 1. jula. Placebo je i ranije najavljivan za Arsenal fest, ali u Kragujevcu nije do sada nastupio zbog pandemije kovida 19.

Ulaznice za Arsenal fest u prodaji su od danas, putem mreže Tickets.rs. Do 1. novembra, cena trodnevnog kompleta je 2.500 dinara, a za dan kada nastupa Placebo, 1.500 dinara. Kasnije, komplet će koštati 3.000, a karta za 1. jul 2.000 dinara. Ulaznice za koncert grupe Placebo koje su kupljene za njihov nastup predviđen na Arsenal festu 2020. i 2021. godine, važe i moći će da se iskoriste 2022. godine bez zamene.

Članovi benda Placebo euforično najavljuju:

“Nova muzika i koncerti! To je poklič koji nas sve okuplja, i mi ga čujemo. Vidimo se uskoro!”.

Gitarista i pevač Brajan Molko (Brian Molko) i ekipa, znani su, između ostalog, po hitovima „Every You Every Me“, „The Bitter End“, „Special Needs“, „Song To Say Goodbye“, snimljenim na sedam studijskih albuma, koji su prodati u više od 13 miliona primeraka širom sveta.

Nedavno su, posle pet godina, objavili jako dobro prihvaćen novi singl “Beautiful James”, kao najavu osmog albuma, koji se očekuje početkom 2022. Tokom naredne godine Placebo će, pored Arsenala, svirati na velikim festivalima u Moskvi, Kijevu, Madridu, belgijskom Verhteru… Srpski obožavaoci još uvek pamte njihove fenomenalne nastupe u novobeogradskoj Hali sportova 2003., i na festivalu Exit 2010. godine.

Arsenal Fest se u Kragujevcu tradicionalno održava u periodu kada kalendarski počinje leto.  Main Stage se nalazi u Kneževom arsenalu, fantastičnom prostoru na otvorenom unutar nekadašnje fabrike municije iz 19. veka. Obližnji Garden Stage je u drvećem natkrivenoj „Zastavinoj bašti“, dok je Explosive DJ Stage smešten u rustičnu zgradu „Čaurnicu“. Posle onlajn izdanja 2020., usled pandemije virusa korona, Arsenal je ove godine bio prvi evropski festival koji je, uz epidemiološke mere, otvorio vrata posetiocima, priuštivši im nezaboravne trenutke uz Ingvija Malmstina, Riblju čorbu, Bajagu i Instruktore, Hladno pivo Arsenal fest će uskoro saopštiti imena još zanimljivih izvođača koji će nastupiti sledeće godine.

A ovako je bilo ove godine:

FOTO: Screenshot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

GODUM NAGRADE DOBILI: ELEKTRIČNI ORGAZAM, ANA STANIĆ, JOVAN MALJOKOVIĆ

Sinoć, u Ustanovi kulture ,,Vuk", održana je tradicionalna manifestacija GODUM, na kojoj su bile dodeljene godišnje nagrade Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije. Odmah na početku manifestacije predsednik Udruženja Ivan Ilić dao je uvodnu emotivnu reč i podsetio se kolega koji su izgubili život u toku 2020. godine: ,,U proteklih godinu dana nas je napustio veliki broj kolega i stvaralaca, velikih i značajnih umetnika, a ovom prilikom bi […]

today21. oktobra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA