Vesti

OVE GODINE NAGRADA ,,MIKICA ZDRAVKOVIĆ“ JE DODELJENA VOJI ARALICI

today22. jun 2023.

Background

Dugogodišnji istaknuti producent, muzičar, kompozitor i aranžer Vojislav Voja Aralica treći je dobitnik nagrade „Mikica Zdravković“ koju kragujevački Arsenal fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni.

Nagrada je uručena u Domu omladine Kragujevca 21. juna, na Svetski dan muzike. Odluku o dobitniku doneli su članovi stručnog žirija – Blagojević Branislav, Dragan Urošević i Ivan Petrović.

Prethodni laureati su Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202 i čuveni fotograf Brajan Rašić.

Priznanje se dodeljuje u znak sećanja na prerano preminulog Mikicu Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača Arsenal festa, zaposlenika Doma omladine Kragujevac i basiste bendova ČBS i Vesele osamdesete.

Voja Aralica je producirao više od 50 albuma od kojih su neki među najprodavanijima nateritoriji bivše Jugoslavije. Pored najboljih domaćih i regionalnih studija, radio je i u nekim od najpoznatijih svetskih kao sto su Real World Studios, Abbey Road, Studio de la Grande Armee, Metalworks Studios, NRG, Metropolis.Strongroom. Doprineo je stvaranju velikog broja filmskih numera, mjuzikla i TV reklama.

Aralica je uoči dodele priznanja istakao:

,,Velika mi je čast da primim ovu nagradu. Mikica je bio sjajan saradnik i moj divan prijatelj. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali moj trud, rad i ljubav prema muzici koja me nikad nije napustila. Vaše poverenje mi je oduvek značilo i obavezivalo da budem još bolji u svemu što radim. Hvala još jednom, idemo dalje”.

Dodeljivanje nagrade ,,Mikica Zdravković” Voji Aralici upriličeno je u sklopu pratećeg programa 13. Arsenal festa, koji će biti održan od 28. juna do 1. jula u prostoru Kneževog Arsenala u Kragujevcu.

Očekuje se da rekordan broj posetilaca na tri stejdža uživa u nastupima proslavljenih izvođača kao što su The Cult, Clutch, Pendulum DJ set, Gibonni, Parni valjak i Igor Drvenkar, Vlatko Stefanovski, Smak +, Dubioza kolektiv, Joker Out, Beogradski sindikat i drugi.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

DANAS POČINJE ŠABAČKI LETNJI FESTIVAL 2023 – OBJAVLJENA JE SATNICA!

Danas počinje ŠLF! Posle tri godine pauze Šabački letnji festival se vratio na mapu najvažnijih kulturnih dešavanja u Srbiji i regionu! Od 22. do 24. juna 2023. ŠLF će ponovo raspevati Šabačku tvrđavu i razigrati sve one kojima je nedostajala festivalska atmosfera po kojoj je ovaj deo Srbije već decenijama prepoznatljiv. Osim što je kulturna manifestacija sa tradicijom dugom punih 20 godina, ŠLF je jedinstvena manifestacija u regionu i po […]

today22. jun 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA