Vesti

OTVOREN JE KONKURS ZA DODELU NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2023

today1. maj 2023.

Background

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2023. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar“ konkurs je otvoren od 01.05. do 31.05.2023.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.
– Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.06.2022. i 31.05.2023. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine – milanmladenovic.com.
– Konkurs se zaključuje 31.05.2023. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

O dobitniku Nagrade Milan Mladenović 2023 ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 evra. Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2024. godine.

Sada već tradicionalno, za najinovatiovnijeg i najsvežijeg bubnjara, odnosno bubnjarku među finalistima Nagrade obezbeđen je poseban poklon – „Firche Drums“ doboš. Darodavcima smo se pridružili i mi, Rock Radio, i najinteresantnijem vokalu među finalistima, a u saradnji sa kompanijom Mitros Musicpoklonićemo mikrofon.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

ZHIVA JE ALT POP POZITIVA I NOVO IME NA SCENI

ZHIVA je novo zanimljivo ime na muzičkoj sceni i svojim debitantski spotom za singl ,,Dobar osećaj" najavljuje i prvi EP. Singl ,,Dobar osećaj” nastao je kao sublimacija dosadašnjeg muzičkog iskustva Ive Pažin. U saradnji sa bljuzgom, novim mladim reperom, ujedno i bratom, stvorili su jedinstven, svež i dinamičan zvuk. Ovim singlom ZHIVA najavljuje i prvo EP izdanje koje je u planu za jesen ove godine. https://www.youtube.com/watch?v=gZdneKCZPeQ Ova optimistična i privlačna […]

today28. april 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA