Vesti

,,OD PEPELA DO VEČNOSTI“ – OBJAVLJEN TREĆI ALBUM GRUPE FOREVER STORM!

today21. septembar 2023.

Background

Kragujevački hevi metal bend Forever Storm objavio je svoj treći album „Od pepela do večnosti“ posvećen dečaku Momčilu Gavriću, koga je sa nepunih osam godina zadesio pakao Velikog rata u kome je ostao bez porodice.

 

Angažovani tekstovi i snažan muzički izraz inspirisan sudbinom dečaka koji se priključio srpskoj vojsci učestvovao u bitkama na Ceru i Kolubara, preživeo Albansku golgotu i proboj Solunskog fronta, predstavljaju omaž precima palim u Velikom ratu, ali se mogu slušati i kao svojevrsna antiratna poruka. Na novom albumu, koji potpisuju Miloš Miletić (ritam i solo gitara), Stefan Kovačević (ritam i solo gitara, vokal), Vladimir Nestorović (bas gitara) i Vuk Stefanović (bubnjevi), nalazi se 10 pesama:

 

1. Prolog
2. Sin rata
3. Doktrina pobede
4. Marš izbrisanog puka
5. Na pragu ledenog pakla
6. Ostrvo spasa
7. Lament
8. Ognjena kapija
9. Povratak
10. Epilog

 

 

FOTO : Forever Storm promo

 

 

Bend Forever Storm postoji od 2007. godine, iza sebe ima tri albuma, kao i nastupe na najvećim regionalnim i svetskim festivalima, među kojima su Wacken Open Air, Zaječarska gitarijada, Exit i Arsenal fest … Album „Od pepela do večnosti“ dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i u obliku CD-a (porudžbinu je moguće napraviti putem sajta).

 

Streaming platforme: https://ampl.ink/OdPepelaDoVecnosti

web: https://foreverstorm.net/

YT: https://www.youtube.com/user/ForeverStormOfficial

FB: https://www.facebook.com/ForeverStorm/

IG:  https://www.instagram.com/foreverstormofficial/

 

 

FOTO COVER: John Wolfrik

 

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

MAPO KEYS NAS NOVIM SINGLOM ,,PLANIN“ TERA NA PLES!

Pijanista, kompozitor, kantautor i nekadašnji dirigent Big Benda RTS-a, Filip Bulatović (Mapo Keys) objavio je za izdavačku kuću Glitch Records “Planin" - svoj 3. singl na srpskom jeziku. Singl prati i krajnje nesvakidašnji "komični" video spot. Iako je u pitanju pesma sa “ženskim” tekstom, Mapo Keys se osim kompozitora i tekstopisca, opet nalazi i u ulozi pevača zajedno sa mladom nadom naše scene Janom Đorđević. Osim njih dvoje, za to […]

today21. septembar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA