Vesti

OD DANAS JE TU I VIDEO SPOT ZA PESMU ,,ARSENIJE“ NIKOLE VRANJKOVIĆA

today17. oktobar 2023.

Background

Nikola Vranjković objavio je novi video spot za pesmu „Arsenije” koja se nalazi na njegovom aktuelnom izdanju ,,Teorija zabave”.

Spot je režirao, snimao i montirao Milan Panić, koji je autor i prethodnog Vranjkovićevog spota za pesmu „Kad tuga pobedi bes”. Radio je na više od trideset dokumentarnih filmova i serijala. Veliki broj njegovih filmova i projekata osvajao je nagrade na domaćim i stranim festivalima.

Spot je sniman u Zvonačkoj banji, u kompleksu nekadašnjeg hotela „Mir”. Glavnu ulogu u ovom malom filmu glumi Aleksandar Živković Lisa, doajen pirotskog Narodnog pozorišta. U karijeri je ostvario više od 150 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je član ansambla Niškog i Narodnog pozorišta u Leskovcu. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja, a poznat je kao prvi voditelj i spiker Radio Pirota.

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik, kompozitor i muzički producent. Gotovo dve decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out, a samostalnoj karijeri posvetio se 2014. godine.

Njegov prvi samostalni album „Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine, uz istoimenu knjigu pesama. Mini album i knjigu „Bremeplov” objavio je 2014., dvostruki album „Veronautika” izašao je 2017., dok se trostruki koncertni album “Biološki minimum” pojavio krajem 2020. godine.

Mini album „Teorija zabave“, na kome se nalazi i aktuelni singl „Arsenije”, objavio je u maju 2022.godine za diskografsku kuću Multimedia Music.

Spot za pesmu „Arsenije“ ujedno je i najava tradicionalnog prednovogodišnjeg koncerta u beogradskoj MTS Dvorani, koji će biti održan 26.decembra. Pre toga, Vranjković će sa svojim bendom nastupiti 17.11. u Valjevu, 28.11. u Kragujevcu i 30. novembra u Novom Sadu.

EP „Teorija zabave“ dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, na svim relevantnim muzičkim platformama kao i online na www.multimedia-music.com.

FOTO Cover: Screenshot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NJUJORK U BEOGRADU – CITY OF THE SUN 21. OKTOBRA U ELEKTROPIONIRU

Eksperiment koji sprovodi njujorški trio City of the Sun još od 2011. godine, predstavlja simbiozu indie rocka, američkog folka, flamenka, čak, pa i bluza. Smelo brišući granice žanrova, City of the Sun preokupljuju sva čula, a njihovi fanovi tvrde da se njihova muzika sluša ,,iznutra". Svoje stvaralaštvo nisu opteretili stihovima, što nikako nije zamerka - instrumental putovanje na koje vode publiku otvara nove dimenzije i čulne pejzaže koji se retko […]

today16. oktobar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA