Vesti

NOVI SINGL GRUPE DETOUR ,,KAO PTICA LET“ NAJAVLJUJE NOVI ALBUM!

today30. maj 2024.

Background

„Kao ptica let, moje misli putuju…Tamo gdje si ti, da te noću čuvaju…“

 

Stihovi su kojim Detour započinje svoj novi let, novo putovanje u nove materijale. Prvi singl „Kao ptica let“ sa njihovog nadolazećeg sedmog albuma, na prvu osvaja i uvo i srce. Tekstom posebno emotivni, ali ritmom letnje razigrani Detour još jednom pokazuju zašto su miljenici urbane publike.

Autor pesme i frontman benda Nenad Borgudan iskreno kaže kako mu je teško da priča o svojoj muzici i kako je najsretniji kada slušaoci sami daju interpretaciju Detourovih pesama.

„ Toliko smo uživali da radimo na našem poslednjem albumu Master Blaster, ali sa istom  smo se radošću upustili i u ovo novo poglavlje. Ispred nas je „Kao ptica let“ avantura u jedan drugačiji zvuk, ali opet, čini mi se, ovako subjektivno, prepoznatljiv Detouru. Pesma govori o uspomenama od kojih smo satkani i o tome da sve što je nestalo i prestalo živeti i dalje postoji dokle god se mi toga sećamo.“ Kaže nam Nenad Borgudan koji je rediteljsku palicu za vizualizaciju spota predao Radoslavu Jovanoviću Gonzu.

 

photo: Detour promo

 

 

,,Spot stiže uskoro, a Gonzo, kao naš provereni partner savršeno razume viziju pesme.“ rekao nam je Nenad i otkrio da bi spot za pesmu mogli videti već sredinom juna. Letnji hit omiljenog zagrebačkog benda priča emotivnu ljubavnu priču i u klasičnom detourovskom maniru donosi dozu pozitive i optimizma.

 

„Gdje god da odeš ljubavi i more da nas razdvoji…Nije to ništa, ja sjećam se i pamtim da ne prestane…“

I u pravu je Borgudan kada kaže da njegovi stihove najbolje pričaju Detourovu priču jer tako je teško već na prvu ne zaljubiti se u njegove zarazne stofe i melodiju. A osim što će novi hit singl Detoura odjekivati radijskim etrom i osvojiti digitalne servise bend će ovo leto svirati širom regiona Tako ih nakon rasprodatog Beograda očekuju koncerti u Zagrebu, Prijedoru, Podgorici, Dubrovniku, Stari Gradu na Hvaru, Matuljima, Rapcu i brojnim drugim gradovima.

Upustite se u novi let sa Detourom i pesmu pronađite na svim digitalnim servisima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo: Ante Gugić

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

WIND ROCK FEST 2024!

Ovogodišnji, šesti po redu, Wind rock fest biće održan od 18. do 20. jula na vršačkom jezeru, kako je već najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Vršcu. Ubeležite datum ovogodišnjeg druženja, jer vas kraj jezera očekuje stvarno dobra atmosfera!   photo: Wind Rock Fest promo   Četvrtak (18.07.) i dalje ostaje namenjem mladim i neafirmisanim bendovima, koji će imati priliku da se kroz, sada već tradicionalni, „Wind rock […]

today30. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA