Vesti

,,PREVIŠE SVEGA“ JE NOVI ALBUM GRUPE DRAM

today14. septembar 2022.

Background

Grupa dram, dobitnici Nagrade Milan Mladenović 2020. donosi zbirku pesama pod imenom ,,Previše svega“ zaokruženim u album koji se od svega do sada razlikuje melodijski, lirski i emotivno.

,,Previše svega“ je drugi album po redu i po rečima ekipe je došao kao potreba za eksperimentisanjem, redefinisanjem i upoznavanjem, pa predstavlja drugi deo vožnje, sada kroz sint pop i yugopatetiku uz kosmičku sentimentlanost.

„Hteli smo da budemo ličniji sa tekstovima, da kažemo šta nam se sve dogodilo za ovih skoro 3 godine od izlaska prvog albuma, ali i da opišemo avanture koje nam nekako nisu bile za prvi album. Protekli koncerti, doživljaji iz bekstejdža, žurke po gradu, zajednička bendovska letovanja, sve su to neki momenti kada se događa upravo to – previše svega. Slično je i sa muzikom, promenili smo zvuk, sve je lepršavo, ima dosta sintova, uželeli smo se dugačkih tema na gitarama i klavijaturama. Baš smo jako eksperimentisali do te mere da, iako je kliše reći da nijedna pesma ne liči na prethodnu sa albuma, zapravo to je ovde slučaj. Trenutno smo u fazi snimanja spota za jednu od pesama, imamo baš strava ekipu. Jedva čekamo da vidite sve.“ 

Na simpatičan način ekipa dodaje da je po sredi ,,kolekcija najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. Album je skrojen po koncepciji preopterećenosti introspektivnih osećaja, valovitih sintova i strmoglavih gitara u ambijentu elektronskih dubina.“

dram je sint indi pop bend iz Beograda. Iza sebe ima debi album ,,Nećemo promeniti svet“, izdat u decembru 2019. godine za PGP-RTS. Poznatiji kao bend koji koncerte pretvara u igranke, njihovu muziku karakteriše melanholična, ali plesno orijentisana muzika koja povezuje različite svetove u jedno.
Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji. Bend je svirao uživo na festivalima kao što su Exit, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Špancirfest u Varaždinu, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF festivala i još mnogim drugim.
Za singl ,,Daj mi sve“ grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu “Milan Mladenović“, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za delo od izuzetne umetničke vrednosti. Tokom 2021. godine, bend je izdao tri elektro singla ,,Vikend ubija“, ,,Ti me voziš“, tripoznu kosmičko-karmičku kolaboraciju sa Fantomom i energični singl ,,Ceo grad“.

FOTO: Promo materijal/ omot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

SALTO MORTALE, DIREKTNO U CENTAR, SA NOVIM VIDEO SINGLOM

Novosadski bend Salto Mortale objavio je svoj drugi singl ,,Državni centri moći" sa predstojećeg albuma ,,Ljubav, mir i sloboda", čije se objavljivanje očekuje uskoro. Na pesmi gostuje Edward Zawadzki iz benda Only The Impeccables, koji je svirao solo gitaru, a frontmen benda, Goran Beg, postavlja ključna pitanja: ,,Ko je ubio ljubav, ko je ukrao zemlju, ko je srušio pravdu?" Salto Mortale je osnovao Goran Beg, bivši frontmen i gitarista benda […]

today12. septembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA