Vesti

NIKOLA VRANJKOVIĆ 7. SEPTEMBRA U BOTANIČKOJ BAŠTI

today1. septembar 2023.

Background

Nikola Vranjković će sa svojim bendom održati koncert u Botaničkoj Bašti „Jevremovac“ u Beogradu u četvrtak 7.septembra u 19h. ,,Biće ovo malo drugačiji koncert od onih koje smo svirali poslednjih godina. Sviraćemo dosta laganih pesama sa akustičnim gitarama i nekoliko pesama srednjeg tempa koje nismo do sada svirali…“ Kaže Nikola Vranjković pred ovaj nastup.

 

FOTO: Nikola Vranjković, Botanička Bašta promo

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik, kompozitor i muzički producent. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio četiri studijska albuma: ”Crno belo i srebrno” 1994. ,”Godina sirotinjske zabave” 1996. ,”San koji srećan sanjaš sam” 1998. i “Ako imaš s kim i gde” 2005.

Njegov prvi samostalni album “Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album i knjigu “Bremeplov” (2014.) (sa muzičarima bendova Darkwood dub, Orthodox Celts i Goribor) i dvostruki album “Veronautika”(nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovićem MrletomLet3) u novembru 2017. U decembru 2019. izdaje trostruki živi album “Biološki minimum“ snimljen na koncertu u Kombank Dvorani u Beogradu.

U maju 2022. izdaje mini album sa četiri pesme “Teorija Zabave“. Po rečima Dragana Ambrozića njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina. Za Album ”Godina sirotinjske zabave” 1996., na kojem se prvi put pojavljuje kao kompletan autor muzike i tekstova dobija nagradu grada Beograda za album godine. Album “Veronautika” je po glasovima slušalaca Radija Beograd 202 proglašen za najbolji album 2017. godine.

Nikola Vranjković je dobitnik je nagrade “Strune od svetla” koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. U knjizi Duška Antonića ”Kako nije propao rokenrol u Srbiji – sto najboljih domaćih albuma od raspada SFRJ ” u kojoj su sabrani glasovi svih eminentih domaćih muzičkih kritičara zauzima drugo mesto iza benda Partibrejkers. Uz Nikolu Vranjkovića nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature. Ulaznice za koncert Nikole Vranjkovića u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u prodaji su po ceni od 1800 dinara na prodajnim mestima Tickets.rs.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/155156457593654

Nikola Vranjković:

https://www.facebook.com/nikola.vranjkovic.official/
https://nikolavranjkovic.bandcamp.com/album/biolo-ki-minimum

 

 

 

Cover photo: Goran Biševac

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

MOTO SKUP U BOJČINSKOJ ŠUMI !

Bojčinsko kulturno leto 2023 je kulturno-umetnička manifestacija koju organizuje KC Surčin na otvorenoj letnjoj sceni u Bojčinskoj šumi u Progaru. Program 12. izdanja sastoji od pozorišnih predstava, koncerata i moto skupova. Svečano otvaranje manifestacije planirano je za 5. avgust, ali je odloženo zbog vremenskih neprilika.Bojčinsko kulturno leto je tradicionalno otvorenog tipa za sve posetioce, bez ulaznica (besplatni programi).Do Bojčinske šume je moguće doći linijom GSP-a 605, koja polazi od okretnice […]

today1. septembar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA