Vesti

NIKOLA ČUTURILO, ČUTURA, JE OBJAVIO LIVE ALBUM ,,LJUTI JAM“

today25. aprila 2023.

Background

Prošle godine u junu, Nikola Čuturilo je u Domu omladine publici pružio nezaboravan koncert, koji je umešno zabeležio Dejan Lalić, a mix i produkciju uradio Vlada Negovanović. Snimak od dvadeset pesama iz starog i novog opusa beogradskog gitariste i kantautora objavljen je digitalno i na duplom CD-u pod nazivom ,,Ljuti Jam (Live)“.

FOTO: Nebojša Babić

Nakon velikog uspeha albuma Priče iz Depoa, koji je izašao posle devetogodišnje pauze gitariste i kantautora Nikole Čuturila, usledio je promotivni koncert u Domu omladine 3. juna prošle godine.

,,Ljuti Jam je moje prvo live izdanje i mnogo mu se radujem. Što sam stariji, živi nastupi su mi sve važniji i svaki sledeći donosi dragoceno iskustvo, neizmerno zadovoljstvo i sreću. To su jedini trenuci u vremenu u kojima zaboravljam na sve“, kaže Nikola Čuturilo.

Na albumu se nalazi ukupno dvadeset pesama podeljenih u dva opsega, zapravo CD-a. Na prvom su uglavnom pesme starijeg opusa iz stvaralaštva Nikole Čuturila, dok se pesme sa albuma Priče iz Depoa nalaze na drugom.

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nežne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspeva kao i uvek da izbegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana. Nikolu već godinama prate i vrsni muzičari koji su takodje učestvovali i na koncertu kao Goran Stojković – gitara i glas, Dejan Grujić – bas i glas, Darko Grujić – klavijature i glas, Blagoje Nedeljković – bubnjevi, Tamara Marković i Kristina Savić – prateći vokali.

Gosti na koncertu su bili Petar Miladinović – usna harmonika, Ivan Aleksijević – klavijature, Marko Đorđević – truba i Kristijan Mlačak na saksofonu.

Nikola Čuturilo
Ljuti Jam (Live)

Vol 1/CD 1

1. Srećan put
2. Nemir putuje
3. Beograde
4. Sanjam da je bolje
5. Kišobran
6. Dobar dan
7. Bio sam jako mlad
8. Glorija
9. Da kažem ti
10. Voli me

Vol 2 / CD 2

1. Sanjam te
2. Čekamo jutro
3. Je suis très fatigué
4. Lice ulice
5. Brzi voz
6. Duga noć
7. Daj mi krila
8. Neko kao ja
9. Vrati se
10.Ne

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NOVI ALBUM RITMA NEREDA KAO NAJJAČE SVEDOČANSTVO U ,,NOVO DOBA“

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji postoji od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim pank, metal i hard core zvukom. Nakon skoro deset godina od poslednjeg studijskog albuma, Ritam nereda objavljuje deveti studijski album - najsnažniji i najreprezentativniji u svojoj dosadašnjoj diskografiji. FOTO: Marko Ristić „Ritam Nereda donosi haotične slike vremena u kome živimo. Kritika […]

today25. aprila 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA