Vesti

NICK CAVE O ZEMLJI I VERI U NOVOM SINGLU I U NAJAVLJENIM MEMOARIMA

today24. septembar 2021.

Background

Nick Cave, prvi hedlajner EXIT festivala 2022, najavio je za jesen sledeće godine svoje nove memoare pod nazivom „Faith, Hope And Carnage“ (Vera, nada i pokolj)!

Cave je prošle nedelje predstavio i singl „Earthlings“, do sada neobjavljenu pesmu iz perioda albuma „Ghosteen“, koja će se naći na albumu „B-Sides & Rarities Part II“ najavljenom za 22. oktobar ove godine.

Memoari „Faith, Hope And Carnage“ (Vera, nada i pokolj) obuhvatiće više od 40 sati razgovora između legendarnog australijskog umetnika i novinara Observera, Seana O’Hagana, a u fokusu će biti period posle smrti Cave-ovog sina Artura 2015. godine, njegov pogled na svet i lični život kroz šest godina nakon te tragedije. U sinopsisu memoara navodi se da je u pitanju promišljena knjiga o Caveovom unutrašnjem životu, meditacija o velikim idejama, uključujući teme kao što su vera, umetnost, muzika, tuga i još mnogo toga.

Komentarišući nove memoare Cave je izjavio: „Ovo je prvi intervju koji sam dao godinama unazad. Traje više od 40 sati. Mislim da bi to trebalo da je dovoljno dugo. Bilo mi je malo čudno, ali iskreno bilo je zadovoljstvo razgovarati sa Seanom i zajedno s njim prolaziti kroz ova neizvesna vremena. Takođe, zadovoljstvo je nastaviti saradnju sa izdavačem Canongateom, koji je kao i uvek predan i strastven u svom poslu“.

Prema rečima novinara O’Hagana, pred čitaocima će se naći intimni i često iznenađujući razgovori, u kojima Cave iskreno govori o svom životu, muzici i dramatičnoj transformaciji izazvanoj ličnom tragedijom.

Nakon singla „Vortex“, Nick Cave & The Bad Seeds su prošle nedelje objavili pesmu „Earthlings“, iz perioda albuma „Ghosteen“, do sada nikada predstavljenu javnosti, a koja će se takođe naći na njihovom novom albumu „B-Sides & Rarities Part II” najavljenom za 22. oktobar ove godine.

Album „B-Sides & Rarities Part II” donosi 27 retkih i neobjavljenih pesama iz razdoblja od 2007. do 2020, a kompilaciju su napravili Cave i Warren Ellis, 16 godina nakon prve „B-Sides & Rarities“ kolekcije. Cave je pesmu „Earthlings“ nazvao prelepom pesmom koja je naprosto pobegla, karikom koja nedostaje, a koja čvrsto povezuje „Ghosteen“.

,,Zar ove pesme nisu tu da me oslobode?„, pita se Cave u novom singlu ,,Earhtlings“:

Veliki Nick Cave i njegovi The Bad Seeds prvi su potvrđeni hedlajneri 21. izdanja EXIT festivala, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, predvođen neuništivim rok propovednikom zagrmeće sa glavne bine festivala u petak, 8. jula i, nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure, nastaviti niz gostovanja istorijskih gitarističkih imena na Exitu.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupa Nick Cave su u prodaji po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara. U prodaji su takođe i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 odsto. Ulaznice se mogu kupiti na oficijalnom festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i online na stranicama Gigstixa.

FOTO: GOSHA RUBCHINSKIY

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

DOBITNICA NAGRADE ,,MILAN MLADENOVIĆ“ JE ANA ĆURČIĆ & THE CHANGES

                          FOTO: Zadužbina Milana Mladenovića/Ana Ćurčin sa nagradom ,,Nisam navikla da pobeđujem... došla sam večeras da podržim svoje kolege", zbunjena je bila Ana Ćurčin kada je shvatila da treba da izađe na pozornicu i preuzme nagradu koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu na prostoru bivše Jugoslavije. ,,Mnogo nam znači ova nagrada, bend će se oduševiti kad […]

today22. septembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA